Sunna/Sunná har flere opphav. Sunná er nordsamisk form for Susanne. Susanne er et navn fra Det gamle testamentet i Bibelen og det hebraiske språket. Navnet betyr lilje. Sunna har blitt til på tysk og frisisk (nord i Nederland, nordvest i Tyskland) med opphav i ordet for sol.

Sist oppdatert: 29. juni 2020

Så populært er Sunna:

65 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Sunna i Norge og andre land:

Sunna har vært brukt som daglig form i nordsamisk område siden 1700-1800-tallet, men de har helst blitt ført opp som Susanne i offentlige dokumenter. I Finnmark var Susanne klart mer brukt enn Sunna i dokumenter på 1800-tallet.

Fra rundt år 2000 har Sunna kommet mer i bruk med innvandring fra Island. Ved inngangen til 2020 var det 63 jenter/kvinner med Sunna som første eller eneste fornavn. Det er stort sett kvinner med islandsk bakgrunn, men også et par kvinner har navnet med samisk bakgrunn.

Navnet har blitt populært på Island fordi det er brukt for Sol i den islandske utgaven av Sandemos «Sol av Isolket».

På Island var det ved inngangen til 2019 555 jenter/kvinner med Sunna som første eller eneste fornavn, og 160 med dette som øvrige fornavn.

Derfor fungerer Sunna godt nå:

Sunna blir sannsynligvis helst brukt i familier med islandsk bakgrunn. Siden nordsamiske navneformer har blitt tatt mer i bruk for barn fra sent på 1900-tallet, kan det også bli tatt i bruk i familier med nordsamisk bakgrunn, og andre.

Sunna han den stemte konsonanten n som er godt likt hos foreldre i Norge.

Varianter av Sunna:

Sanna, Sanne, Susan, Susana, Susanna, Susanne, Zuzanna

Slik uttales Sunna

SON-na, på både nordsamisk og tysk

Navn i samme sjanger som Sunna

Aile, Aili, Akberet, Arjan, Birgithe, Birje, Eliane, Elmar, Fartein, Gertrud, Guhttor, Guhtur, Gulborg, Gulli, Gunleif, Gunveig, Hallbjørg, Heming, Hæge, Ingard, Jåvva, Liander, Lova, Maret, Milja, Næjla, Ovidijus, Reid, Sarak, Sigbjørg, Sigvor, Silvija, Thone, Thuva, Tommie, Tåamma, Åvla

Du kjenner Sunna fra:

Musiker Sunna Máret Utsi

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMaret
Neste artikkelGuhttor
DEL