Elmar

Elmar

Elmar

Elmar er foreløpig kun litt brukt i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1387 Sist oppdatert 21.11.19
Elmar har to ulike opphav, tysk og engelsk. På tysk består Elmar av de eldre delene adal, som betyr edel, og mar, som betyr berømt. På engelsk har det eget opphav i ord med samme betydning som de tyske. Dette er ord fra to beslektede språk. På engelsk har fornavnet blitt tatt i bruk som etternavn, og etternavnet har igjen inspirert til nyere fornavnsbruk.

Så populært er Elmar:

64 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elmar i Norge og andre land:

Elmar har vært ubetydelig brukt i Norge. Ved inngangen til 2019 het 61 gutter/menn Elmar i Norge. Denne bruken kan dels ha kommet med innvandring fra Island.

På Island har Elmar vært noe brukt på 1900-tallet. Der var det ved inngangen til 2017 i alt 231 gutter/menn med Elmar som første eller eneste fornavn, og 36 med andre fornavn. I 2016 var Elmar på delt 16. plass for fødte gutter på Island. Den islandske bruken kan være inspirert både fra tysk og engelsk.

Derfor fungerer Elmar godt nå:

Dersom Elmar blir brukt i Norge på 2000-tallet kan det delvis være i familier med islandsk bakgrunn. Bruken kan også være inspirert fra engelsk. Navnet har lyder som foreldre i Norge liker godt. Det har de tydelig stemte og populære konsonantene l og m. Endingen -ar er også noe brukt ut over 2000-tallet, som i Oskar, Viljar og Einar, og i Ragnar på vei inn.

Varianter av Elmar:

Ellmar, Elmer, Elmo

Slik uttales Elmar

EL-mar, på islandsk

Navn i samme sjanger som Elmar

Arjan, Baltasar, Barbora, Borge, Ellbjørg, Engebret, Erick, Erina, Evin, Fatmir, Gulli, Gunleif, Halfrid, Heikki, Heljar, Heming, Hildbjørg, Hilja, Hilmir, Jari, Jiri, Karete, Leidulv, Lisabeth, Nordis, Roskva, Røskva, Saule, Signhild, Steingrim, Sunna, Sveinar, Timea, Tommie, Vilija, Ånen

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: