Steffy

Steffy

Steffy

Navnet Steffy passer godt nå som navn som slutter på i-lyd er trendy. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 103 Sist oppdatert 30.05.22
Steffy, Steffi, er opphavlig kjæleform av jenteformer som Stefani, Stefania, Stephanie og lignende, som alle har bakgrunn fra guttenavnet Stefan. Det har sannsynligvis først blitt til på engelsk. Stefan kommer fra gresk og betyr både hederskrans og krone til å ha på hodet.

Så populært er Steffy:

Bruk av navnet Steffy i Norge og andre land:

Steffy har vært brukt i Norge siden tidlig på 1900-tallet, og Steffi fra sent på 1800-tallet. Det kan se ut til å ha kommet fra engelsk på samme tid som andre opphavlige kjæleformer med i-uttale sist, slik som Hennie, Nellie og Lilly.

I 1920-folketellingen er det minst 3 med navnet Steffi, men ingen Steffy. Begge formene har også vært brukt som kjælenavn, kanskje også før slutten av 1800-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 eller ingen jenter/kvinner med Steffy som første eller eneste fornavn, 42 Steffi, 16 Stefi, og under 4 eller ingen Steffie.

Derfor fungerer Steffy godt nå:

Steffy er blant navn med opphav i engelske kjælenavn med i-uttale sist, og som var i bruk i Norge rundt år 1900. Flere slike navn har kommet i bruk fra sent på 1900-tallet, slik som Jenny, Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Lilly. Da kan Steffy også passe nå.

Varianter av Steffy:

Estefania, Stefana, Stefania, Stefanie, Stefanija, Steffi, Steffie, Steffina, Stefi, Stefina, Stepanija, Stephana, Stephania, Stephanie, Stephine

Slik uttales Steffy

STEFF-i

Navn i samme sjanger som Steffy

Aimy, Alister, Austine, Calista, Castiel, Chantell, Christabel, Christy, Claudette, Darcey, Destin, Effie, Eidy, Ginette, Harriette, Herry, Hester, Jeniffer, Joffrey, Katelin, Kester, Kiersten, Kirstie, Klary, Kristie, Letecia, Mist, Noemy, Saffie, Sheriff, Teagan, Terrence, Tessie

Du kjenner Steffy fra:

Karakteren Steffy Forrester i tv-serien «The Bold and the Beautiful», musikkartist Steffy Boom

Guttevariant(er) av Steffy:

Esteban, Stefan, Stefano, Steffen, Stephan, Stephane, Stephen, Steponas, Steve, Steven

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: