Ravna er en av flere samiske former av Ragna eller andre varianter av Ragnhild. Ragna er kortform av Ragnhild. Ragnhild er et mer enn tusen år gammelt navn med opphav i Skandinavia. Det er satt sammen av to ord som betyr avgjørelse og kamp/konkurranse. Ravna fins også som etternavn, og har opphav i kvinnenavnet Ravna.

Sist oppdatert: 3. juni 2020

Så populært er Ravna:

31 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ravna i Norge og andre land:

Ravna, og Ravdna, har vært i bruk i nordsamisk fra rundt 1700-tallet, og da først og fremst muntlig, mens de samme personene oftest har vært registrert skriftlig som Ragna eller andre varianter av Ragnhild. Ravna, og varianten Ravdna, har blitt tatt mer i bruk som offisiell skriftform fra sent på 1900-tallet.

Ved inngangen til 2020 var det 32 jenter/kvinner med Ravna som første eller eneste fornavn, og 11 med varianten Ravdna. I tillegg het 58 Ravna som etternavn.

Ravna er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Ravna godt nå:

Nordsamiske navneformer har blitt tatt mer i bruk for barn fra sent på 1900-tallet, først og fremst i familier med nordsamisk bakgrunn.

Varianter av Ravna:

Ragna, Ragne, Ragnhild, Ravdna

Slik uttales Ravna

RAV-na

Navn i samme sjanger som Ravna

Ailu, Andde, Ante, Asllat, Berger, Botolv, Casander, Danel, Gulla, Heaika, Heandarat, Issat, Jouni, Jovnna, Juhan, Kare, Lemet, Magga, Mahtte, Majja, Marja, Mihkkal, Ovlla, Piera, Risten, Sabba, Sammol, Selena, Snorri, Sonni, Sveinn, Thure, Toyni, Tøri, Valdis, Vilgunn

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRavdna
Neste artikkelRisten
DEL