Kåre er et opphavlig nordisk navn fra middelalderen. Det var opphavlig et tilnavn (kallenavn) og betyr krøllete hår. Islandsk og gammelnorsk form er Kári. På islandsk er uttalen kaori, og altså ikke likt jentenavnet Kari i uttale.

Sist oppdatert: 6. september 2019

Så populært er Kåre:

7900 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Kåre i Norge og andre land:

Kåre ble brukt fra middelalderen til midt på 1800-tallet i deler av landet. Fra sent på 1900-tallet spredde det seg over hele landet, på samme måten som med mange navn som hadde vært brukt i middelalderen. Navnet var mye brukt i første halvdelen av 1900-tallet. Det var blant ti på topp fra 1916 til 1937. Andreplass i 1922 var det beste. Kåre har vært svært lite brukt siden rundt 1985.

I 2018 var det 8 barn som fikk navnet Kåre i Norge.

Kåre er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Kåre godt nå:

Kåre blir brukt fordi det er et navn med gammel tradisjon, og også fordi det er et navn med nordisk opphav. Det er dessuten kort og greit å si og skrive. Siden Kåre var mye brukt særlig i 1920-årene, og er lite brukt siden 1950-årene, kan det være blant navn som snart blir tatt i bruk for en ny generasjon.

Bruken av Kåre har stort sett ligget under 10 siden 2010 til 2018, enkelte år også 5 og lavere.

Varianter av Kåre:

Kaare, Kári

Slik uttales Kåre

KÅÅ-re

Navn i samme sjanger som Kåre

Anette, Annette, Arna, Eivind, Elise, Gerd, Ingunn, Ivar, Jarl, Jarle, Jenny, Jens, Joachim, Jorun, Jorunn, Jostein, Karl, Karoline, Ketil, Kjell, Kjellaug, Kjersti, Kjetil, Linn, Lise, Magnar, Magne, Margrethe, Målfrid, Ragna, Roger, Sigrid, Simen, Siri, Torkel, Vegard, Vårinn, Åge

Du kjenner Kåre fra:

Politiker Kåre Willoch, amerikansk fotballspiller Kåre Vedvik, skuespiller Kåre Conradi, fotballtrener Kåre Ingebrigtsen

Jentevariant(er) av Kåre:

Kåra

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Nordiske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKhalid
Neste artikkelLasse
DEL