Ovidie

Ovidie

Ovidie

Ovidie kan blant annet være en fin måte å kalle opp etter en Ove i familien på.
Av Babyverden 490 Sist oppdatert 05.09.22
Ovidie og Ovidia har to opphav. I Norge har disse navnene sannsynligvis helst blitt til som jenteformer av Ove. Ove er et opphavlig dansk navn fra 1400-tallet. Det betyr respekt. Ovidie og Ovidia er også jenteformer av guttenavnet Ovidius, som da begge er latinske navn. Ovidius har som latinsk navn opphav i et latinsk etternavn som betyr sau. I Norge kan Ovidius også ha blitt brukt som guttenavn laga av Ovidie og Ovidia (med opphav i Ove, som ovenfor).

Så populært er Ovidie:

31 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ovidie i Norge og andre land:

Ovidie ble noe brukt på 1800-tallet, mens varianten Ovidia var mye mer vanlig. I 1910-folketellingen var det rundt 2500 med varianter av navnet. Da var 1570 registrert som Ovidia, 435 Ovidie, 303 Ovedie, 241 Ovedia, 7 Ovide og 30 Ovida. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet. Uttalen har neppe fulgt skrivemåtene i listene, og -a til slutt har sannsynligvis vært mer utbredt.

Navnet Ovidie og varianter har kommet mer i brukt igjen på 2000-tallet, med Ovidie stort sett under 5 fødte i året.

Ved inngangen til 2022 var det 27 jenter/kvinner med formen Ovidie, 86 Ovidia, 33 Ovedie, 7 Ovedia, 8 Ovida og under 4 eller ingen Ovide i Norge.

Derfor fungerer Ovidie godt nå:

Når Ovidie blir brukt på 2000-tallet, er det sannsynligvis på grunn av tradisjon og fordi navnet har lyder foreldre liker. Ovidia har to vokaler inntil hverandre (ie). Det har ellers godt med vokaler og bare stemte konsonanter.

Varianter av Ovidie:

Ovedia, Ovedie, Ovida, Ovide, Ovidia, Vidia

Slik uttales Ovidie

o-VII-di-e

Navn i samme sjanger som Ovidie

Aadel, Adeleide, Almin, Ameline, Annbjørn, Annvår, Audfrid, Berger, Bergny, Bertram, Botolv, Farina, Frende, Garm, Gudlov, Gudtorm, Gulla, Gønner, Henki, Hertha, Hetty, Hilfred, Hille, Marcelius, Milfrid, Odine, Reodor, Runhild, Sabrine, Sigmar, Sylvie, Thrine, Torø, Vibe, Ålov

Guttevariant(er) av Ovidie:

Ove, Ovid, Ovidius

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: