Ovedia

Ovedia

Ovedia

Navnet Ovedia har blant annet blitt til i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 517 Sist oppdatert 29.10.21
Ovedia har to opphav. I Norge er det sannsynligvis helst blitt til som jenteform av Ove. Ove er et opphavlig dansk navn fra 1400-tallet. Det betyr respekt. Ovedia kan også være en form av Ovidia. Ovidia er jenteform av guttenavnene Ove og Ovidius. Ovidius er et latinsk navn med opphav i et latinsk etternavn som betyr sau. I Norge kan Ovidius også ha blitt brukt som guttenavn laget av Ovidia (med opphav i Ove, som ovenfor).

Så populært er Ovedia:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ovedia i Norge og andre land:

Ovedia og lignende navn ble mye brukt i Norge på 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 2500 med varianter av navnene (241 registrert som Ovedia, 1570 Ovidia, 435 Ovidie, 303 Ovedie, 7 Ovide og 30 Ovida). Uttalen har neppe fulgt skrivemåtene i folketellingene, og -a til slutt har sannsynligvis vært mer utbredt.

Navnet har kommet litt i bruk på 2000-tallet, blant annet med 1 jente født i 2019 eller 2020. De fleste navnene som ligner Ovedia har blitt gitt til jenter på 2000-tallet, mest Ovidia.

Ved inngangen til 2021 var det 8 jenter/kvinner med Ovedia som første eller eneste fornavn, 83 Ovidia, 25 Ovidie, 31 Ovedie, 5 Ovida og under 4 eller ingen Ovide.

Derfor fungerer Ovedia godt nå:

Når Ovedia blir brukt på 2000-tallet, er det sannsynligvis på grunn av tradisjon og fordi navnet har lyder foreldre liker. Ovedia har to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ia). Det har ellers godt med vokaler og bare stemte konsonanter, v og d, som er godt likt.

Varianter av Ovedia:

Ovedie, Ovida, Ovidia, Ovidie

Slik uttales Ovedia

o-VEE-di-a

Navn i samme sjanger som Ovedia

Aagoth, Alver, Bendick, Bjørnstein, Didric, Dis, Divert, Edgeir, Eidis, Eiven, Elivia, Gunnhilde, Gustave, Hedevig, Kamilia, Larine, Løve, Marve, Mathilie, Oktawia, Rannvei, Reidi, Solvejg, Sveinulf, Svennik, Sylvei, Tilian, Tirian, Veda, Veder, Velin, Velmike, Willfred

Guttevariant(er) av Ovedia:

Ove, Ovidius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: