Olias er laget I Norge av Ol-, som finnes i mange navn, og en stor del av Elias. Ol- finnes i navn som Oline, Ole, Ola og Olav. Disse Ol-navnene har opphav i Olav. Olav ble til i Skandinavia før vikingtiden og ble laget av ord som betyr forfar og etterkommer – altså sønn av sine forfedre, eller av far. Elias betyr Gud er Gud, eller mer nøyaktig Gud er Jahve. Jahve var jødenes navn på Gud i Det gamle testamentet.

Sist oppdatert: 8. juni 2021

Så populært er Olias:

Bruk av navnet Olias i Norge og andre land:

Olias ble litt brukt siden tidlig 1800-tallet, og lite på 1900-tallet. Det har særlig vært brukt på Sørlandet. I 1865-folketellingen var det 4 menn som het Olias, og 5 i 1910. Noen kvinner er også ført inn med navnet i kirkebøker på 1800-tallet, trolig som en variant av Olea, som også var kjent som Olia.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Olias som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Olias godt nå:

Olias kan bli brukt fordi det har litt tradisjon, men det vil trolig helst bli brukt fordi det har lyder som er godt likt. Det har den godt likte konsonanten l, og to vokaler inntil hverandre (ia). Navn som ender på -ias har vært mye brukt på 2000-tallet, slik som Mathias, Tobias og Elias.

Varianter av Olias:

Elia, Elias, Elijah, Ola, Olaf, Olai, Olaus, Olav, Olaves, Olavus, Ole, Olle, Olof, Oluf

Slik uttales Olias

o-LII-as

Navn i samme sjanger som Olias

Andrias, Arias, Emiliana, Endrias, Esaias, Jolina, Kamilia, Karolin, Liara, Lilianne, Lillia, Lillianna, Maxemilian, Mikias, Miliane, Nickoline, Nicolina, Olia, Olian, Olianna, Olinda, Olinn, Olise, Olivar, Olivie, Omelia, Sesilia, Solina, Thilia, Tilian, Valiant, Violina, Zacarias, Zelia

Du kjenner Olias fra:

Musikkalbumet «Olias of Sunhillow» av Jon Anderson

Jentevariant(er) av Olias:

Olava, Olea, Olia, Olina, Oline

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLilibet
Neste artikkelZac
DEL