Eljas er brukt som norskspråklig og nordsamisk form av Elias. Elias betyr Gud er Gud, eller mer nøyaktig Gud er Jahve. Jahve var jødenes navn på Gud i Det gamle testamentet.

Så populært er Eljas:

Bruk av navnet Eljas i Norge og andre land:

Eljas ble brukt over store deler av landet fra 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet. Det var 1 Eljas i 1801-folketellingen og 8 i 1910, men mange flere i kirkebøker. Dette var en utbredt talemålsform, og det har vært vanlig å skrive det som Elias i offentlige protokoller. Eljas og Elejas var vanlige samiske former. Eljas har også vært brukt på svensk og finsk.

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 og minst 2 med Eljas som første eller eneste fornavn, og minst 1 med Eljas som andre fornavn. De er knyttet til samisk og finsk bruk.

Derfor fungerer Eljas godt nå:

Eljas blir nå sannsynligvis helst brukt i familier med samisk bakgrunn. Andre bruker kanskje også navnet med bakgrunn i tradisjon.

Varianter av Eljas:

Elia, Eliah, Elian, Elias, Eliasz, Elie, Elijah, Elijas, Eliott, Elis, Ilias, Ilja, Ilyas, Ilyes, Lias, Olias

Slik uttales Eljas

ELJ-ljaas, der lj står for en uttale som ligner konsonanten l i trøndersk «ball»

Navn i samme sjanger som Eljas

Andaras, Anell, Anjana, Anjela, Anta, Aslag, Asslat, Davvet, Eldgrim, Eldrunn, Erke, Etel, Gieril, Giljar, Gunna, Gutnel, Ingelina, Ingir, Ivvar, Jakoba, Jarnar, Jasko, Joavnna, Johanas, Laara, Marget, Margget, Maribell, Minas, Neila, Nejla, Nillas, Odel, Ristiinna, Sassan, Sofe, Sööfe, Tanija, Wengel

Du kjenner Eljas fra:

Politiker Eljas Erkko

Jentevariant(er) av Eljas:

Eliasa, Eliasine, Eljasine

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNejla
Neste artikkelMargget
DEL