Oliana, og blant annet Olianna og Oleanna, er blitt til i Norge og satt sammen av Ole og Anna. Ole er en dansk variant av Ola og Olav, men mye brukt skriftlig i Norge siden 1700-tallet. Olav ble til i Skandinavia før vikingtiden og ble laget av ord som betyr forfar og etterkommer – altså sønn av sine forfedre, eller av far. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd), er brukt i et tillegg til Bibelen. Det var navnet på Jesu mormor.

Sist oppdatert: 14. oktober 2021

Så populært er Olianna:

24 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Olianna i Norge og andre land:

Olianna og mange varianter av navnet var mye brukt i deler av landet på 1700- og 1800-tallet, og tidlig på 1900-tallet. Oliana ble mye brukt på 1700-tallet, mens Olianna tok mer over på 1800-tallet. Former med Ole- som del kom særlig i bruk rundt år 1900.

Olianna har vært litt brukt nå på 2000-tallet, blant annet minst 2 fødte i 2020.

Ved inngangen til 2021 var det 23 jenter/kvinner med Olianna som først eller eneste fornavn, 6 Oliana, 5 Oleana og 18 Oleanna.

Derfor fungerer Olianna godt nå:

Olianna kan bli brukt fordi det er at navn med mye tradisjon, og fordi det har lyder som foreldre liker. Olianna, og varianter av navnet, har de populære og tydelig stemte konsonantene l og n. De har også to vokaler inntil hverandre to ulike stavelser (ia eller ea). Navnet har dobbelt så mange vokallyder som konsonantlyder, noe som gir ekstra mye klang (dobbel konsonant er bare én lyd).

Varianter av Olianna:

Ann, Anna, Anne, Olea, Oleana, Oleane, Oleanna, Oliana, Olianne, Olina, Oline

Slik uttales Olianna

oo-li-ANN-a

åå-li-ANN-a

Navn i samme sjanger som Olianna

Alica, Annebeth, Anngunn, Conni, Fenna, Frimann, Gunvår, Hennika, Jianna, Lisebeth, Lissbeth, Luckas, Marselius, Milie, Myrtel, Mærtha, Nette, Noria, Odilia, Olias, Oløf, Rajmund, Roxanna, Sirius, Steinunn, Synnøva, Tabea, Tharald, Torvid, Torø, Vencke, Vibe

Guttevariant(er) av Olianna:

Ola, Olaf, Olaus, Olav, Olaves, Olavus, Ole, Olle, Oluf

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPetunia
Neste artikkelOdette
DEL