Mikias

Mikias

Mikias

Mikias har lyder som finnes i mange populære navn nå, men er foreløpig lite i bruk i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 178 Sist oppdatert 12.01.22
Mikias er etiopisk og eritreisk, og eldre norsk form av Bibelens Mika. Mika er et hebraisk navn som betyr "hvem er som Jahve?". Jahve er navnet på gud i Det gamle testamentet. Fram til midt på 1800-tallet hadde bibler i Norge Micheas som form. Da ble formen Mikias brukt for gutter i Norge.

Så populært er Mikias:

22 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Mikias i Norge og andre land:

Mikias var noe brukt i Norge på 1800-tallet, også litt som Mikeas og Micheas. I 1865- og 1910-folketellingen var det 1 Mikias hver gang, men navnet var noe mer brukt i kirkebøker. Det gikk ut av bruk fra tidlig på 1900-tallet, men kom på nytt i bruk med innvandring fra sent på 1900-tallet. Etiopisk og eritreisk form er også Mikiyas.

Den 01.01.2021 var det 21 gutter/menn med Mikias som første eller eneste fornavn, og 7 Mikiyas. Mikias er stort sett brukt blant innvandrere, men finnes dessuten som andre fornavn for minst en mann med norsk familiebakgrunn.

Derfor fungerer Mikias godt nå:

Mikias blir sannsynligvis helst brukt i familier med utenlandsk bakgrunn. Det kan også brukes med eldre norsk tradisjon. Navnet har den godt likte stemte konsonanten m, og to vokaler inntil hverandre i ulike stavelser (ia). Endingen -ias gjør at det også minner om eldre norsk tradisjon med bibelske navn.

Varianter av Mikias:

Micheas, Mika, Mikeas, Mikiyas

Slik uttales Mikias

MI-ki-as

Navn i samme sjanger som Mikias

Abdou, Abena, Adanna, Adisa, Aissatou, Alemayehu, Amadu, Amias, Anan, Andrias, Arias, Ayanda, Berhane, Bontu, Charlize, Chiamaka, Chioma, Danai, Efe, Emeka, Endrias, Ermias, Esaias, Eskender, Ilias, Ketty, Olias, Theoline, Tias, Yoel, Zacarias

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ias
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: