Margit er en norsk, svensk, dansk og ungarsk form av Margareta. Margareta har opphav i persisk og betyr perle. Margareta er kjent som et helgennavn i den katolske kirken, og navnet Margareta kom til Norge med kristendommen.

Sist oppdatert: 24. juni 2019

Så populært er Margit:

2391 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Margit på 658. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Margit i Norge og andre land:

Formen Margit er kjent i Norge fra 1300-tallet, og ble noe brukt særlig i Buskerud og Telemark fra 1600-tallet. Uttalen har særlig til og med 1800-tallet ofte vært Marjet og Marjit, slik det også i noen tilfeller ble skrevet.

Navnet Margit økte i bruk over hele landet fra sent på 1800-tallet. Margit var blant de ti vanligste jentenavnene de fleste årene fra 1889 til 1919. Det beste var 4. plasser i 1900 og 1901.

Bruken av Margit har stort sett ligget rundt 10-15 fødte i året siden 1970 og foreløpig fram til 2018. I 2018 var det 13 barn som fikk navnet.

Margit er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Margit godt nå:

Margit blir brukt fordi det er et navn med sterk norsk tradisjon. Det har vært lite brukt i mange tiår, og det kan passe å ta det fram igjen for en ny generasjon. Dessuten begynner navnet med på Ma- slik det har vært blant mange populære navn siden sent på 1900-tallet, slik som Malin, Maria, Marius, Martin og Mathias.

Det vil sannsynligvis bli værende rundt 10-15 fødte i året til tidlig i 2020-årene. Men det kan også øke, fordi mye mye brukte navn tidlig på 1900-tallet nå så smått har begynt å komme mer i bruk.

Varianter av Margit:

Magareta, Margarete, Margith, Margot, Margret, Margrete, Margrethe, Margrjet, Marit, Marita, Marjet, Marjit, Mette

Slik uttales Margit

MARR-gitt

Navn i samme sjanger som Margit

Amund, Annette, Astri, Bendik, Benedicte, Carina, Dagfinn, Edvard, Eirin, Ellinor, Endre, Eskil, Evelyn, Gudrun, Haakon, Hilde, Inga, Jane, Kamilla, Karianne, Madeleine, Marta, Martha, Marthon, Michelle, Mille, Natalie, Oddbjørn, Philip, Raymond, Rebecca, Ronja, Trond, Ulf, Vegar

Du kjenner Margit fra:

Forfattere Margit Sandemo og Margit Vea, sangen «Margit Hjukse» av bandet Gåte, motedesigner Margit Brandt

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLeia
Neste artikkelMargot
DEL