Malvina

Malvina

Malvina

Navnet Malvina har flere mulige opphav.
Av Babyverden 69 Sist oppdatert 21.09.22
Malvina blir forklart på flere måter. Malvina ble tatt i bruk i litteratur i England på 1700-tallet (Ossian-sangene av den skotske forfatteren MacPherson) og bygger trolig på gammelt keltisk språk (som har blitt til av blant annet skotsk og irsk) og betyr glatt øyenbryn. Malvina kan dessuten ha blitt til av guttenavnet Malvin med flere opphav. Malvin er variant av det engelske Melvin. For Melvin er opphavet usikkert. Enten har Melvin opphav fra jentenavnet Malvina, som ovenfor. Eller så har det opphav i et fransk etternavn som betyr lite dyrkbar jord. Malvin kan også ha blitt til fra tysk og frisisk (nord i Nederland og nordvest i Tyskland) oppgir to deler som betyr offentlig forsamling og venn. Malvin har sannsynligvis også ha blitt laget i Norge, Mal- fantes blant annet i Malene, som er dansk form av Magdalena. Magdalena ble først brukt i betydningen kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Delen -vin i norske navn betyr oftest venn.

Så populært er Malvina:

21 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Malvina i Norge og andre land:

Malvina og Malvine var i bruk i Norge fra tidlig på 1800-tallet, men mest brukt i andre halvdel av hundreåret. Malwina med w har kommet med innvandring fra Polen siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 21 jenter/kvinner med Malvina som første eller eneste fornavn i Norge, 5 Malvine og og 88 med den polske formen Malwina.

Derfor fungerer Malvina godt nå:

Malvina er blant navn brukt sent på 1800-tallet og rundt år 1900. Navn brukt i Norger rundt år 1900, har også kommet mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde. Malvina har bare stemte lyder. Det har blant annet de mye brukte stemte konsonantene m, r og l. Navn med -ine sist har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet. Navn som begynner med Ma- har også vært godt likt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Markus, Magnus, Marte, Malin, Maria, Mathilde og Maja.

Varianter av Malvina:

Magdalena, Malene, Malvine, Malwina, Malwine

Slik uttales Malvina

mal-VII-na

Navn i samme sjanger som Malvina

Abi, Ailinn, Aine, Angjerd, Bendikte, Dainora, Deivydas, Dziugas, Faustas, Frei, Håvid, Indre, Ingleif, Kipras, Lukrecija, Magrete, Magrethe, Majja, Medeina, Oddmunn, Romena, Skirmante, Sonata, Sylvian, Sølvy, Taisija, Thøger, Ylvi, Zigmantas, Zygimantas, Øyvinn, Åsveig

Du kjenner Malvina fra:

Sanger Malvina Reynolds, musikkprodusent Malvina Meinier, skulptør Malvina Hoffman, skuespillere Malvina Pastorino og Malvina Germain, operasanger Malvina Major

Guttevariant(er) av Malvina:

Malvin, Malwin, Melvin, Melvyn, Melwin

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: