Malwina

Malwina

Malwina

Malwina er et populært navn blant annet i Polen.
Av Babyverden 276 Sist oppdatert 21.04.22
Malwina er polsk og tysk form av Malvina. Det blir forklart på flere måter. Jentenavnet Malvina ble tatt i bruk i litteratur i England på 1700-tallet (Ossian-sangene av MacPherson) og bygger trolig på gammelt keltisk språk (som har blitt til av skotsk og irsk) og betyr glatt øyenbryn. Malvina kan dessuten ha blitt til av guttenavnet Malvin med flere opphav. Malvin er variant av det engelske Melvin. For Melvin er opphavet usikkert. Enten har Melvin opphav fra jentenavnet Malvina, som ovenfor. Eller så har det opphav i et fransk etternavn som betyr lite dyrkbar jord. Malvin kan også ha blitt til fra tysk og frisisk (nord i Nederland og nordvest i Tyskland) oppgir to deler som betyr offentlig forsamling og venn. Malvin har sannsynligvis også ha blitt laget i Norge, Mal- fantes blant annet i Malene, som er dansk form av Magdalena. Magdalena ble først brukt i betydningen kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Delen -vin i norske navn betyr oftest venn.

Så populært er Malwina:

99 personer har dette navnet.
I 2020 var Malwina på 659. plass i Topp 742 jentenavn 2020.
I 2023 var Malwina på 75. plass i Topp 100 jentenavn i Polen 2023.

Bruk av navnet Malwina i Norge og andre land:

Malvina og Malvine med enkelt-v var i bruk i Norge fra tidlig på 1800-tallet, men mest brukt i andre halvdel av hundreåret. Malwina med w har kommet med innvandring fra Polen siden sent på 1900-tallet.

Navnet Malwina er også litt til noen barn i Norge på 2000-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 88 jenter/kvinner med Malwina som første eller eneste fornavn, 21 Malvina og 5 Malvine.

I Polen var Malwina på 71. plass for jenter født i 2021.

Derfor fungerer Malwina godt nå:

Malwina med w blir sannsynligvis helst brukt i familier med polsk bakgrunn. Varianten Malvina kan passe som et alternativ. Begge navneformene har bare stemte lyder. De har de mye brukte stemte konsonantene m, l og n. Navn med -ina sist er dessuten godt likt ut over 2000-tallet.

Varianter av Malwina:

Magdalena, Malene, Malvina, Malvine, Malwina, Malwine

Slik uttales Malwina

mal-VII-na

Navn i samme sjanger som Malwina

Amadeusz, Anbjørn, Arlene, Aureliusz, Bibbi, Blazej, Celin, Cornelis, Danuta, Emeline, Eszter, Gerard, Gurli, Heiko, Jagna, Jedrzej, Jeremiasz, Juliusz, Karita, Kasander, Klaudiusz, Konstanty, Krisztian, Kuba, Lilla, Lucja, Luiza, Michalina, Mindor, Robina, Trygg, Wilgot

Du kjenner Malwina fra:

Skuespillere Malwina Buss og Malwina Roczniok, volleyballspiller Malwina Smarzek, kostymedesigner Malwina Wędzikowska, forfatter Malwina Chojnacka, skuespiller og sanger Malwina Kusior, matematiker Malwina Luczak, musikkartist Malwina Paszek

Guttevariant(er) av Malwina:

Malvin, Malwin, Melvin, Melvyn, Melwin

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Topp 742 jentenavn 2020
Topp 100 jentenavn i Polen 2023
Topp 100 jentenavn i Polen 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: