Malvine er en form av Malvina. Malvina blir forklart på flere måter. Jentenavnet Malvina ble tatt i bruk i litteratur i England på 1700-tallet (Ossian-sangene av den skotske forfatteren MacPherson) og bygger trolig på gammelt keltisk språk (som har blitt til blant annet av skotsk og irsk) og betyr glatt øyenbryn. Malvina kan dessuten ha blitt til av guttenavnet Malvin med flere opphav. Malvin er variant av det engelske Melvin. For Melvin er opphavet usikkert. Enten har Melvin opphav fra jentenavnet Malvina, som ovenfor. Eller så har det opphav i et fransk etternavn som betyr lite dyrkbar jord. Malvin kan også ha blitt til fra tysk og frisisk (nord i Nederland og nordvest i Tyskland) oppgir to deler som betyr offentlig forsamling og venn. Malvin har sannsynligvis også ha blitt laget i Norge. Mal- fantes blant annet i Malene, som er dansk form av Magdalena. Magdalena ble først brukt i betydningen kvinne fra byen Magdala. Bynavnet betyr stor eller tårn. Delen -vin i norske navn betyr oftest venn.

Så populært er Malvine:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Malvine i Norge og andre land:

Malvine og Malvina var i bruk i Norge fra tidlig på 1800-tallet, men mest brukt i andre halvdel av hundreåret. Malwina med w har kommet med innvandring fra Polen siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det i Norge 5 jenter/kvinner med Malvine som første eller eneste fornavn, 21 Malvina og og 88 med den polske formen Malwina.

Derfor fungerer Malvine godt nå:

Malvine er blant navn brukt sent på 1800-tallet og rundt år 1900. Navn brukt i Norge rundt år 1900, har også kommet mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde. Malvine har bare stemte lyder. Det har blant annet de mye brukte stemte konsonantene m, r og l. Navn med -ine sist har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet. Navn som begynner med Ma- har også vært godt likt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Markus, Magnus, Marte, Malin, Maria, Mathilde og Maja.

Varianter av Malvine:

Magdalena, Malene, Malvina, Malwina, Malwine

Slik uttales Malvine

mal-VII-ne

Navn i samme sjanger som Malvine

Algeir, Alvdis, Annifrid, Arnulv, Bjørgulv, Celma, Evinda, Finnvald, Gunnerus, Haagen, Ingir, Irmhild, Livius, Lyra, Maelys, Mandus, Marceau, Margget, Maribella, Merlinda, Milrid, Nellfrid, Oddvind, Ovida, Sylveig, Tjølv, Torvind, Tåve, Viil, Vilrun, Vivill, Ylvi, Åro

Du kjenner Malvine fra:

Forfatter Malvine Zalcberg

Guttevariant(er) av Malvine:

Malvin, Malwin, Melvin, Melvyn, Melwin

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelManfred
Neste artikkelMadikken
DEL