Malea

Malea

Malea

Navnet Malea er blant annet populært i Sveits.
Av Babyverden 187 Sist oppdatert 21.09.23
Malea har blitt til med å legge a-ending til det tyske Male. Male har blitt til som kortform av både fra Amalie og Malwine. Amalie har blitt til i Tyskland fra en del av tyske navn som begynte på Amal- (Amalberga, Amalgund, Amalgard). Amal betyr travel, flittig. Malwine er jenteform av det gamle tyske guttenavnet Malwin. Malwine, Malvine, og varianten Malvina, har mange forklaringer. Jentenavnet Malvina ble tatt i bruk i litteratur i England på 1700-tallet (Ossian-sangene av MacPherson) og bygger trolig på gammelt keltisk språk og betyr glatt øyenbryn. Malvine (og Malvine) er også jenteform av Malvin og Malwin. Malvin blir forklart på flere måter. Det ene kan være guttevariant av jentenavnet Malvina, nevnt ovenfor. På tysk kan Malvin også ha blitt til fra et eldre Madalwin, satt sammen av to ord som betyr rettsforsamling (tingmøte) og venn.

Så populært er Malea:

16 personer har dette navnet.
I 2022 var Malea på 9. plass i Topp 100 jentenavn i Sveits 2022.

Bruk av navnet Malea i Norge og andre land:

Malea, uten -h sist, har vært i bruk i Norge siden tidlig på 1800-tallet, og variantene Malia og Malie fra 1700-tallet. Gjennom det meste av 1800-tallet var det noen titalls Malea i kirkebøkene. I folketellingene var det heller skrevet Malia. I 1801-folketellingen var det 5 Malia, 47 i 1865 og 9 i 1910. I tillegg var det mange flere Malie. Mange av disse kan ha fått navne uttalt som Malea, slik talemålet var i Norge på denne tiden. Denne eldre norske bruken av Malea har mest sannsynlig opphav i Amalie. Bruken av Maleah og Malea rundt år 2000 og senere kan også være inspirert av den tyske bruken på samme tid, eller også fra andre land.

Den 01.01.2023 var det 16 jenter/kvinner med Malea som første eler eneste fornavn, 27 Maleah, 52 Malia og 17 Malie.

I Sveits var Malea på 9. plass for jenter i 2022.

Derfor fungerer Malea godt nå:

Malea kan bli brukt fordi det har tradisjon, men det kan også være inspirert fra utlandet. At navnet har lyder som er godt likt nå på 2000-tallet, gjør at det også er fint å ta i bruk. Det har to vokaler inntil hverandre (ea) og de tydelig stemte konsonantene m og l.

Varianter av Malea:

Amalia, Amalie, Maleah, Mali, Malia, Malie, Malvina, Malvine, Malwine

Slik uttales Malea

ma-LEE-a

MA-le-a, kan også ha vært og kan være i bruk i Norge

Navn i samme sjanger som Malea

Alvida, Andrin, Annifrid, Emalie, Emmalin, Gian, Hildor, Ilea, Ivelina, Jaron, Laurin, Leaf, Leanne, Leano, Loris, Magnolia, Magrethe, Malaya, Malcom, Malen, Malie, Malisa, Mallory, Malu, Maylone, Mikolia, Milano, Myrthild, Nevio, Petrea, Rosalee, Trim, Valerica

Du kjenner Malea fra:

Fotballspiller Malea Cesar, skuespiller Malea Rose, musikkgruppe Malea & The Tourists, musikkartist Malea Lunt

Guttevariant(er) av Malea:

Malvin, Malwin, Melvin, Melvyn, Melwin

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Topp 100 jentenavn i Sveits 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: