Maylone er et fransk guttenavn med uklart opphav. Det har mest sannsynlig kommet i bruk rundt år 2000 som en variant av guttenavnet Malone, som var myr brukt i Frankrike rundt år 2000. Ma- kan da ha blitt til May- etter forbilde fra det mye brukte Maya. Malone kan ha flere opphav, ett i Frankrike og ett i Storbritannia. Siden Malone særlig har kommet i bruk i Frankrike fra rundt år 2000 og samtidig med Malo, kan det også har blitt til som en variant av Malo. Malo har blitt til i Bretagne i Nord-Frankrike, med keltisk opphav. Det er kortform av Maclovius som mest trolig har bakgrunn i det keltiske Mac-Lug, der Mac betyr sønn av, og Lug er navn på den keltiske solguden. Malone kan innenfor britisk og øvrig engelsk navnebruk særlig ha opphav i etternavnet Malone. Etternavnet Malone har keltisk opphav, blant annet irsk. Betydningen er da etterkommer etter en som tilber/dyrker (døperen) Johannes. Johannes er kjent fra Bibelen, har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (nådig betyr å tilgi).

Så populært er Maylone:

I 2021 var Maylone på 100. plass i Topp 100 guttenavn i Frankrike 2021.

Bruk av navnet Maylone i Norge og andre land:

Maylone har neppe vært brukt som fornavn i Norge.

Den 01.01.2022 var det i Norge under 4 eller ingen gutter/menn med Maylone som første eller eneste fornavn, og det samme for Malone.

I Frankrike kom Maylone inn blant de hundre mest brukte guttenavnene fra 2021, med 100. plass det året.

I USA har verken Maylone eller Malone vært inne blant tusen på topp på 1900- eller 2000-tallet foreløpig.

Derfor fungerer Maylone godt nå:

Maylone kan bli brukt særlig med inspirasjon fra fransk. Konsonantene m, l og n er dessuten godt likt i Norge og flere land.

Varianter av Maylone:

Malo, Malone

Slik uttales Maylone

mai-LÅÅN, på fransk

mei-LØON på britisk engelsk

mei-LÅON på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Maylone

Aimal, Amadou, Amaniel, Amaury, Armando, Charmaine, Diamant, Emal, Emmanuelle, Esmail, Germain, Imane, Immaculate, Jamaica, Joelma, Kamari, Lamara, Mabelle, Madalina, Madelein, Madona, Magdalon, Maisey, Makenzie, Malakai, Malea, Maliah, Manu, Marcelie

Relaterte lister:

Topp 100 guttenavn i Frankrike 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSaulius
Neste artikkelJuoksa
DEL