Levy

Levy

Levy

Levy er et bibelsk navn som kan passe godt å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 384 Sist oppdatert 09.05.22
Levy er en variant av Levi. Levi er et navn fra Bibelen. I Bibelen blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud. En annen forklaring er tilgitt, men begge forklaringene er usikre. Levy er også i bruk som etternavn. Det er fornavnet tatt i bruk som etternavn, mest sannsynlig først i land sør for Skandinavia.

Så populært er Levy:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Levy i Norge og andre land:

Levy med y har vært noe brukt i Norge siden midt på 1800-tallet, mens Levi var brukt fra rundt 1800. I 1910-folketellingen var det ført inn 14 Levy og 76 Levi. Fram til tidlig på 1900-tallet kan lignende skrivemåter ha blitt brukt om hverandre for samme personer.

Den 01.01.2022 var det 44 gutter/menn med Levy som første eller eneste fornavn, og 1198 Levi. På samme tid var det 72 med Levy som etternavn.

I USA var Levy i topp 1000 for gutter noen år mellom 1900 og 1922. Også der er skrivemåten Levi klart mer brukt, og var helt oppe på 12. plass i 2020.

Derfor fungerer Levy godt nå:

Levy kan bli brukt som en variant til Levi. Begge navnene kan bli brukt fordi det er blant bibelske navn som øker elle har økt de siste årene i flere land. Navnene har klanger som foreldre nå liker, særlig den godt stemte l-en, men lyden v er også godt stemt og godt likt.

Varianter av Levy:

Leevi, Levi, Levian, Lewi

Slik uttales Levy

LEE-vi

Navn i samme sjanger som Levy

Abby, Adalbjørg, Andy, Antony, Bergny, Berly, Bodhi, Caden, Cameron, Carter, Casey, Cash, Cathy, Cody, Colleen, Cristy, Cruz, Einy, Eirny, Etty, Ewy, Flynn, Geoffrey, Georgy, Gudny, Gully, Hartly, Hirity, Honey, Jerry, Kailey, Kennedy, Mareta, Moira, Målfryd, Newton, Reagan, Sadie

Du kjenner Levy fra:

YouTuber Levy Rozman, skuespiller Levy Tran, fotballspiller Lévy Madinda, politiker Levy Mwanawasa, styreleder i fotballklubben Tottenham Daniel Levy, skuespillere Eugene Levy, Sarah Levy, William Levy og Daniel Levy, forfatter Marc Levy

Jentevariant(er) av Levy:

Levie, Levine

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: