Honey

Honey

Honey

Mange forbinder gjerne navnet Honey med læreren til Matilda i Roald Dahls "Matilda". Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 358 Sist oppdatert 13.08.21
Honey er blitt til fra det engelske ordet for honning. På engelsk har ordet blitt brukt både om det søte næringsstoffet honning, og for å uttrykke kjærlighet. Honey er også etternavn. Det kan først har blitt som tilnavn (navn i tillegg til fornavn) for noen som samlet eller solgte honning, og det kan først ha vært kallenavn med betydningen kjærlighet. Tilnavn har dernest blitt tatt i bruk som etternavn, særlig i England.

Så populært er Honey:

33 personer har dette navnet.
I 2021 var Honey på 309. plass i Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2021.

Bruk av navnet Honey i Norge og andre land:

Navnet Honey kom særlig i bruk fordi det var navn på en figur i den populære amerikanske filmen «Tatt av vinden» («Gone With th Wind») fra 1939.

Den 01.01.2021 var det i Norge 27 jenter/kvinner med Honey som første eller eneste fornavn, og 4 het Honey til etternavn.

I England og Wales var Honey på 396. plass for jenter i 2019.

I USA har Honey ikke vært inne blant de tusen vanligste navnene blant fødte for noen av kjønnene på 1900-tallet eller så langt på 2000-tallet.

Derfor fungerer Honey godt nå:

I Norge kan Honey bli brukt fordi det kommer fra et ord i naturen, og fordi det også blir brukt om kjærlighet. Inspirasjonen kan komme fra utlandet gjennom mediene. Engelske kvinnenavn med i-lyd sist har kommet noe mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Hennie, Nellie, Lily og Ellie.

Slik uttales Honey

HÅN-i, på engelsk

Navn i samme sjanger som Honey

Adriel, Annabella, Belle, Beverley, Britney, Courtney, Cyprian, Cyrus, Denniz, Edison, Esme, Fanney, Hamish, Isaak, Jamie, Jeff, Jude, Kimberley, Levy, Marlowe, Marwell, Newton, Penny, Rullgardina, Sid, Silver, Sunny, Tedd, Teoline, Vicki, Vivienne, Warren, Wesley, Yonathan

Du kjenner Honey fra:

DJ Honey Dijon, musiker og dragartist Honey Davenport (James Heath-Clark), karakteren Honey Wilkes i filmen «Gone with the wind», karakteren Miss Jennifer Honey i Roald Dahls «Matilda»

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2021
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2020
Topp 1000 jentenavn i England/Wales 2019

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: