Jerry blir brukt for begge kjønn, og det er opphavlig engelsk kjæleform av mange forskjellige navn. For gutter kommer det fra Jeremy, Gerald, Gerard og Jerome. Jeremy tilsvarer Jeremias. Det er et hebraisk navn fra Bibelen. Det betyr den som Gud løfter opp, eller velger ut. Gerald er blitt til i Normandie, og særlig brukt i engelsk. Det har opphav i germansk (eldre tysk) og satt sammen av Ger som betyr spyd (som i Geir på norsk), og av wald som betyr hersker og makt. Gerard er også blitt til i Normandie, brukt på engelsk. Det har samme opphav i germansk som Gerhard. Ger er spyd, og hard betyr modig, og hard. Jerome er engelsk form av det greske Hieronymus, satt sammen av to deler som betyr hellig (hieros) og navn (onoma). Jentenavnet Jerry finnes også mye i variantene Jerrie og Gerry. Det har opphav i jentevarianter av Gerald og Gerard, blant annet jentenavnet Geraldine.

Sist oppdatert: 8. juli 2021

Så populært er Jerry:

82 gutter og 0 jenter har dette navnet.
I 2020 var Jerry på 602. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2020.

Bruk av navnet Jerry i Norge og andre land:

I Norge er Jerry som guttenavn kjent fra 1920-tallet, og mest brukt på 1930- og 1940-tallet. Det har vært inspirasjon fra USA gjennom store deler av 1900-tallet, også fra Jerry (egentlig Jerome) i TV-serien «Seinfeld» og tegneserien Tom og Jerry. Mye av bruken kan være inspirert fra personer med Jerry som kjæleform, men med et annet offisielt navn, slik som i i «Seinfeld».

Jerry er lite eller ikke brukt som jentenavn i Norge.

Den 01.01.2021 var det 82 gutter/menn med Jerry som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen jenter/kvinner.

I USA har Jerry vært blant de 1000 mest brukte guttenavnene hvert år siden 1900. I tidsrommet 1926 til 1982 var navnet i topp 100, med 14. plasser i 1040 og 1941 som beste plassering foreløpig. I 2020 var navnet på 602. plass der.

Derfor fungerer Jerry godt nå:

Jerry kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene, blant annet fortsatt fra den tidligere «Seinfeld»- serien og fra tegneserien og tegnefilmene om Tom og Jerry.

Varianter av Jerry:

Gerald, Gerard, Gerhard, Gerry, Gjert, Hieronymus, Jeremia, Jeremiah, Jeremias, Jeremy, Jerome

Slik uttales Jerry

DSCHER-i, på engelsk

JÆRR-i på norsk

Navn i samme sjanger som Jerry

Arlene, Atticus, Audrey, Basel, Bernadette, Bibbi, Carolyn, Celin, Dilan, Dion, Donna, Embret, Emmie, Fryd, Geoffrey, Gerald, Gerard, Jannie, Jeanie, Jeffrey, Jemimah, Jerv, Jess, Joanne, Kaleb, Karita, Kiara, Levy, Miles, Myrna, Ramon, Ryleigh, Sandy, Sonya, Wesley

Du kjenner Jerry fra:

Karakteren Jerry (Jerome) i tv-serien «Seinfeld», tegneserien og tegnefilmene om «Tom og Jerry», musikere Jerry Lee Lewis, Jerry Cantrell og Jerry García, gitarist Jerry Reed, sanger Jerry Williams, komiker og skuespiller Jerry Lewis, filmen «Jerry Maguire», filmmusikkomponist Jerry Goldsmith

Jentevariant(er) av Jerry:

Geraldine, Gerry, Jerrie, Jerry

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAbsalom
Neste artikkelSalomo
DEL