Leevi

Leevi

Leevi

Leevi er finsk form av Levi.
Av Babyverden 241 Sist oppdatert 18.04.23
Leevi er finsk form av Levi. Levi er et navn fra Bibelen. Levi er der navn både for en viktig prest i Det gamle testamentet og som navn på en av Jesu disipler. I Bibelen (1. Mosebok) blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud, men det er tvil om «knyttet til» er en språklig riktig forklaring. En annen forklaring er tilgitt. Noen sikker forklaring finnes ikke. Finske skrivemåter med doble vokaler vil si at uttalen er lang.

Så populært er Leevi:

18 personer har dette navnet.
I 2022 var Leevi på 10. plass i Topp 50 guttenavn i Finland 2022.

Bruk av navnet Leevi i Norge og andre land:

Leevi med to e-er har vært lite brukt i Norge. De fleste med formen Leevi har kommet med innvandring.

Den 01.01.2023 var det 17 gutter/menn med Leevi som første eller eneste fornavn i Norge, og 1295 med den mer kjente formen Levi.

I Finland har navnet Leevi vært noe i bruk for gutter fra 1800-tallet, og kanskje før, og det blir dessuten mye brukt på 2000-tallet. I 2021 var Leevi på 14. plass for gutter i Finland, og i 2022 kom det inn i topp 10, da på 10. plass.

Derfor fungerer Leevi godt nå:

Leevi med to e-er vil sannsynligvis helst bli brukt med inspirasjon fra finsk. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l.

Varianter av Leevi:

Levi, Levian, Levin, Levy, Lewi

Slik uttales Leevi

LEE-vi

Navn i samme sjanger som Leevi

Aatos, Aava, Aimo, Aira, Aleksanteri, Antero, Antti, Arttu, Eeli, Eemeli, Eemil, Eevi, Enni, Katti, Kerttu, Kristiina, Lempi, Lisi, Lyydia, Maikki, Meeri, Metta, Minttu, Naemi, Niilo, Oiva, Pentti, Petteri, Riitta, Ritta, Seela, Simo, Sirkka, Sulo, Tapani, Titti, Toivo, Tuulikki, Venla

Du kjenner Leevi fra:

Ishockeyspillere Leevi Meriläinen, Leevi Tukiainen, Leevi Viitala og Leevi Teissala, kombinertløper Leevi Mutru, komponist Leevi Madetoja, musikkgruppe Leevi and the Leavings, forfattere Leevi Lehto og Leevi Haapala

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 50 guttenavn i Finland 2022
Topp 50 guttenavn i Finland 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: