Levian

Levian

Levian

Levian er oftest et guttenavn, men det kan også brukes til jenter. I Danmark finnes Levian for 2 jenter. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 557 Sist oppdatert 03.05.22
Levian har mest sannsynlig blitt laget i Norge rundt år 2000, men kan også ha blitt til også i andre land uavhengig av den norske lagingen. Levian kan ha flere opphav. Mest sannsynlig kan det være laget av Levi, og av -ian. Bokstavene -ian finnes sist i mange navn, slik som Kristian og Sebastian. Levi er et navn fra Bibelen. I Bibelen blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud. En annen forklaring er tilgitt, men begge forklaringene er usikre. Levian kan også være laget av Levin, som har to opphav. På tysk er det et gammelt navn satt sammen av to deler som betyr godt likt og vennlig (lieb) og venn (win). Levin har også jødisk opphav som en variant av Levi. Navneslutten -ian hat blitt til på flere måter og viser først og fremst at det er et guttenavn. I Norge kan Levian også ha blitt til fra jentenavnet Levia, som er en norsk variant av Livia. Livia har minst tre opphav. Det ene er kortform av navnet Olivia. Det har blitt til fra det franske guttenavnet Oliver og det latinske jentenavnet Oliva, som begge betyr oliven elle oliventre, men som også har andre mulige forklaringer. Det andre opphavet for Livia er det latinske guttenavnet Livius som blant annet har opphav i et romersk etternavn med ukjent betydning. Livia kan også har opphav i det norske Liv, som også har ukjent betydning, men kan komme av guttenavnet Leiv som betyr arv. Levian kan også være inspirert av det sjeldne svenske etternavnet Levian.

Så populært er Levian:

19 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Levian i Norge og andre land:

I Norge har Levian mest sannsynlig kommet i bruk på 2000-tallet.

Den 01.01.2022 var det 18 gutter/menn med Levian som første eller eneste fornavn.

Levian er også litt brukt i Sverige og Danmark. I Sverige var det ved inngangen til 2022 3 gutter/menn, og 3 med Levian som etternavn. I Danmark var det da 2 jenter født i 2006 og 2021, og 1 gutt født i 2017. Siden navnet bare finnes for 2 jenter i Danmarkk, er det ikke nok for at det normalt skal bli godkjent for jenter i Norge.

I USA har det ikke vært blant tusen på topp på 1900- og 2000-tallet foreløpig.

Derfor fungerer Levian godt nå:

Levian kan helst bli brukt fordi det har de mye brukte stemte konsonantene l og n, og to vokaler inntil hverandre (ia). Navneslutten -ian er også godt likt i guttenavn, og finnes blant annet i Kaspian, Julian, Kristian, Fabian, Sebastian, Bastian og Adrian. Dessuten har Levi mye felles med det godt likte navnet Levi.

Varianter av Levian:

Leevi, Levi, Levin, Levy, Lewi, Lewin, Livius, Oliver

Slik uttales Levian

LEE-vi-an

Navn i samme sjanger som Levian

Benth, Edla, Elvy, Evolet, Hildebrand, Hugh, Jeroen, Jesasjas, Johnathan, Julijanne, Kardelen, Kasandra, Kathrina, Katrinken, Kirstina, Kjerstine, Konstanze, Kordian, Krestine, Kristianne, Kristrun, Leonell, Levor, Lillebjørn, Lio, Loui, Oddmunn, Oktavian, Oleif, Otte, Åsveig

Jentevariant(er) av Levian:

Levie, Levine, Liv, Livia, Oliva, Olivia

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: