Kåra

Kåra

Kåra

Guttenavnet Kåre er mye brukt, men jentenavnet Kåra er veldig lite brukt foreløpig. Kanskje en skjult navneskatt? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 267 Sist oppdatert 22.04.22
Kåra er et opphavlig nordisk navn fra middelalderen. Det betyr krøllete hår. Kåra har samme opphav som guttenavnet Kåre. Navnet kan ha blitt laget på nytt sent på 1800-tallet, som jenteform av Kåre.

Så populært er Kåra:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Kåra i Norge og andre land:

Kåra ble brukt i noen få tilfeller i middelalderen, og er også kjent i middelaldersagn. Navnet kom i bruk på nytt fra 1880-årene, og ble mest brukt fram til 1940-årene. I 1910-folketellingen var det 7 jenter og kvinner som het Kåra eller Kaara. I 1920 var det minst 15 (statistikk for hele tellingen er ikke tilgjengelig).

Den 01.01.2022 var det 5 jenter/kvinner med Kåra som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Kåra godt nå:

Kåra kan bli brukt fordi det er et navn med nordisk opphav, og fordi det er blant navn som særlig ble brukt tidlig på 1900-tallet. Mange navn brukt rundt 1900 eller tidlig på 1900-tallet kommer i bruk på nytt ut over 2000-tallet, slik som Emma, Nora, Ella, Selma, Ada og Mathilde.

Varianter av Kåra:

Kaara

Slik uttales Kåra

KÅÅ-ra

Navn i samme sjanger som Kåra

Aake, Ailene, Alvrun, Angrim, Anicken, Arnika, Aude, Bark, Bertran, Danckert, Emmerik, Gønner, Høgni, Jenø, Jørann, Jøstein, Kaarina, Lok, Mareta, Nikolaus, Runi, Råg, Signor, Sæmundur, Trud, Tårn, Tårån, Vicktoria, Vindar, Willemina, Willfred, Yr, Ysabella, Ørger, Åsvald

Guttevariant(er) av Kåra:

Kaare, Kari, Kåre, Kári

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: