Alla

Alla

Alla

Navnet Øst-Europa er mest brukt i Øst-Europa.
Av Babyverden 147 Sist oppdatert 20.02.23
Alla er et jentenavn brukt i slaviskspråklige områder i Øst-Europa. Opphavet er uklart. Mest sannsynlig kommer navnet fra det gammelgreske ordet allos, som betyr annen. Navnet har ikke noe å gjøre med Allah, navnet på gud blant muslimer. Alla er også litt i bruk som etternavn, helst med albansk bakgrunn, med ukjent betydning.

Så populært er Alla:

310 jenter og 7 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Alla i Norge og andre land:

Navnet Alla er særlig brukt i slaviskspråklige områder, blant annet Ukraina, Russland og Polen. Polsk form er Ałła. Alla har særlig kommet med innvandring siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det 310 jenter/kvinner og 7 gutter/menn med Alla som første eller eneste fornavn. Alla var da på 790. plass for navn på jenter/kvinner i Norge. Ett år før var navnet ikke blant de tusen vanligste i Norge, og bruken har mest sannsynlig økt mye med innvandring på grunn av kringen i Ukraina fra 2022. I alt 9 har Alla som etternavn.

Derfor fungerer Alla godt nå:

Alla blir sannsynligvis helst brukt i familier med bakgrunn fra Øst-Europa. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l. Likheten med navnet på gud, Allah, blant muslimer, er ikke formelt noe hinder for å få godkjent navnet for jenter i Norge.

Slik uttales Alla

ALL-a

Navn i samme sjanger som Alla

Abdulkadir, Abdulrahman, Abram, Adelaida, Albertina, Aleksandr, Aliona, Alvi, Alya, Alyona, Amer, Anastasiya, Anatoly, Andriy, Gleb, Inna, Iqra, Kamal, Leonid, Lilia, Martyn, Nazar, Oleksandra, Sviatoslav, Uliana, Vitali, Vitaly, Vladislav, Volodymyr, Yanina, Yaroslav, Yaroslava

Du kjenner Alla fra:

Sangere Alla Pugatsjova, Alla Levonyan og Alla Iosjpe, modell Alla Ilchun, skuespillere Alla Kljuka, Alla Larionova, Alla Nazimova og Alla Korot, danser Alla Kushnir, sjakkspiller Alla Kushnir, politikere Alla Nani og Alla Ramakrishna Reddy, forfatter Alla Pozdnakova, musiker Alla Rakha

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: