Maryna

Maryna

Maryna

Maryna er blant annet ukrainsk form av Marina.
Av Babyverden 256 Sist oppdatert 18.09.24
Maryna er ukrainsk og polsk form av Marina. Marina er et latinsk navn. Det er jenteform av guttenavnene Marius og Marinus, som begge har opphav i gamle romerske etternavn. Marius har ukjent opphav, men blir knyttet til den romerske krigsguden Mars. Marinus har usikkert opphav, men det har helst blitt forklart med betydningen å høre til havet.

Så populært er Maryna:

749 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Maryna i Norge og andre land:

Maryna har for det meste kommet med innvandring fra Ukraina på 2000-tallet, og særlig under krigen som begynte i 2022.

Den 01.01.2023 var det i Norge 453 jenter/kvinner med Maryna som første eller eneste fornavn, og 1584 Marina. Maryna var da på 646. plass blant navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge, og var ikke blant de tusen vanligste ett år før.

Derfor fungerer Maryna godt nå:

Maryna, skrevet med y, blir i Norge helst brukt i familier med ukrainsk bakgrunn. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene m, r og n. Navn som begynner med Ma- har vært mye brukt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marte, Malin, Maria, Mathilde, Maja, Marius, Mathias, Markus og Magnus.

Varianter av Maryna:

Maren, Marina, Marine

Slik uttales Maryna

ma-RI-na

Navn i samme sjanger som Maryna

Aliona, Anatoli, Annmari, Artem, Dariya, Denys, Fatih, Halyna, Ilmars, Inna, Kateryna, Kseniya, Lesya, Lynette, Lyubov, Maksym, Maranata, Mariya, Maryana, Mykola, Nataliya, Oksana, Olesya, Petro, Ruslana, Stanislav, Tamila, Valentyn, Viktoriia, Vladyslav, Yaroslava, Yuliya, Zoya

Du kjenner Maryna fra:

Volleyballspiller Maryna Mazenko, friidrettsutøvere Maryna Novik og Maryna Bekh-Romantsjuk, tennisspillere Maryna Chernyshova og Maryna Godwin, gymnast Maryna Chernova, filmregissør Maryna Er Gorbach, alpinist Maryna Gąsienica-Daniel

Guttevariant(er) av Maryna:

Marinus, Marius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Østeuropeiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne og Statistisk sentralbyrå.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: