Galina

Galina

Galina

Galina er et klassisk navn som betyr stillhet. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 272 Sist oppdatert 24.01.22
Galina er russisk form av det greske navnet Galini som betyr ro og stillhet. Det er knyttet til de ortodokse kirkene. Det russiske guttenavnet Galin har russisk opphav, og blir normalt ikke sett på som opphav til Galina.

Så populært er Galina:

329 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Galina i Norge og andre land:

Galina blir brukt i Russland, Litauen og flere land i Øst-Europa. Galina har særlig kommet til Norge med innvandring fra sent på 1900-tallet.

Galina ser foreløpig ikke ut til å ha blitt særlig brukt for barn i Norge på 2000-tallet.

Den 01.01.2021 var det i Norge 315 jenter/kvinner med Galina som første eller eneste fornavn. Det var da på 769. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge. De fleste er født fra rundt 1920 til rundt 1990, mest rundt 1945 til rundt 1970.

Derfor fungerer Galina godt nå:

Galina har klassisk opphav fra gresk, og det har lyder som er godt likt. Navnet har de tydelig stemte og godt likte konsonantene l og n. Jentenavn som ender på -ina og -ine har vært godt likt siden sent på 1900-tallet, for eksempel Kristina og Tina.

Varianter av Galina:

Galena, Galinija, Halyna

Slik uttales Galina

ga-LI-na

Navn i samme sjanger som Galina

Aleksandar, Constantin, Dorota, Ekaterina, Gediminas, Genet, Gintaras, Gintare, Gintautas, Goran, Gordana, Grazyna, Halil, Halina, Hilma, Hodan, Ieva, Ignas, Ilham, Ilias, Ilona, Ilse, Ingela, Inna, Irena, Ireneusz, Irina, Irja, Iryna, Istvan, Lana, Martyna, Mika, Oliwia, Weronika

Du kjenner Galina fra:

Balettdanser Galina Ulanova, politiker Galina Brezhneva, curlingspiller Galina Arsenkina, skuespiller Galina Belyayeva, lengdehopper Galina Chistyakova, kunstner og forfatter Galina Chester, forfattere Galina Yershova og Galina Denzel, pianist Galina Eguiazarova

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: