Fanuel er et hebraisk guttenavn. Det finnes i Bibelen (Luk 2, 36). Det betyr guds ansikt, der el er gud. Fanuel blir også i bruk som etternavn. En grunn er at mannlige fornavn blir til etternavn for barn og koner i eritreisk navneskikk. Det kan komme av at fornavn har blitt til etternavn blant etterkommere i Europa sør for Skandinavia for noen hundreår siden.

Så populært er Fanuel:

40 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Fanuel i Norge og andre land:

I Norge ble Fanuel mest brukt på 1600- til 1800-tallet, særlig i Rogaland. Det ble også mye skrevet Phanuel på den tiden. De fleste med navnet Fanuel i Norge i dag har kommet med innvandring siden rundt år 2000, særlig fra Eritrea og andre deler av Afrika.

Den 01.01.2022 var det i Norge 35 gutter/menn med Fanuel som første eller eneste fornavn. I alt 8 hadde Fanuel som etternavn.

Derfor fungerer Fanuel godt nå:

Fanuel kan bli brukt med bakgrunn i blant annet norsk og eritreisk navnetradisjon. Den eritreiske tradisjonen er mye sterkere enn den norske, også i Norge. Navnet har to vokaler inntil hverandre fra ulike stavelser. Og det har den godt likte stemte konsonanten l. Fanuel er blant navn fra Bibelen.

Varianter av Fanuel:

Fanjel, Phanuel

Slik uttales Fanuel

FA-nu-ell, på norsk

FA-no-el, i flere land utenfor Skandinavia

Navn i samme sjanger som Fanuel

Abd, Absalom, Adrianus, Adriel, Biniam, Boniface, Danute, Elon, Emmanuelle, Esra, Fabrice, Falke, Fanta, Fardin, Farina, Fausta, Faye, Hermanus, Herodes, Imanuel, Janus, Jeremia, Josefa, Juoksa, Lasarus, Latifa, Melkior, Rafaela, Sem, Staffan, Stefanus, Steffany, Yousaf

Du kjenner Fanuel fra:

Musikkartister Fanuel Sedekia og Fanuel Amimo

Jentevariant(er) av Fanuel:

Fanuelle

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBarak
Neste artikkelBekka
DEL