Andine

Andine

Andine

Andine er et sjeldent navn som kan passe godt å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 178 Sist oppdatert 06.04.22
Andine kan ha blitt til på flere måter. Det kan være en variant til Anine, og er laget av jentenavnene Anna, Anne og Ane. D-en kan ha blitt lagt inn for å lage et litt lengre navn, eller det kan ha vært fordi nn ble skrevet nd før. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Anna var Jesu mor, men er ikke nevnt i Bibelen. Andine være laget av Anders og Andreas. Anders er en skandinavisk form av Andreas. Andreas er et bibelsk navn. Navnet er gresk og hoveddelen ander betyr menneske og mann. S-en er en gresk bøyingsending.

Så populært er Andine:

18 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Andine i Norge og andre land:

Andine er kjent siden andre halvdelen av 1700-tallet. Med variantene Andine og Andina var det 2 kvinner i 1801-folketellingen, 14 i 1865 og 32 i 1910. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet, kanskje også sammen med Anine. Uttalen i Andine kan ha vært -a selv om skrivemåten var med -e.

Den 01.01.2022 var det 17 Andine, 4 Andina, 1116 Anine og 30 Annine.

Derfor fungerer Andine godt nå:

Andine har tradisjon og klanger som mange foreldre liker. Navnet har den godt likte stemte n-en to ganger. Ine-ending i jentenavn har vært godt likt siden sent på 1900-tallet.

Varianter av Andine:

Ana, Andina, Andrea, Andrine, Ane, Aneta, Anett, Anette, Anita, Ann, Anna, Anne, Annet, Annett, Annetta, Annette, Annie, Anniken, Annine, Anny, Antina

Slik uttales Andine

and-II-ne

an-II-ne

Navn i samme sjanger som Andine

Abby, Benedicthe, Disa, Due, Einfrid, Eldbjørn, Emelina, Gløer, Herbrand, Hølje, Ingleif, Janelle, Joelle, Joni, Juline, Karolin, Kendrick, Ket, Kjetill, Kristrun, Leonarda, Lisabet, Maybritt, Mildfrid, Noradine, Pauli, Ranfrid, Semine, Sigurjon, Tonhild, Tonia, Tordar, Trina, Zackarias

Guttevariant(er) av Andine:

Analius, Anders, Andreas, Anneus

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: