Anora

Anora

Anora

Anora kan være et godt alternativ til populære Nora om du heller ønsker å velge et sjeldent navn til datteren din. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 442 Sist oppdatert 14.03.22
Anora, og Anore, er laget i Norge av navn som begynner med An-, slik som Anna, Anne, Andreas og Anton. Det kan i tillegg være inspirert av andre navn med -ora som del, slik som Teodora, Nora og Tora. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd), og fins i et tillegg til Bibelen. Andreas er et bibelsk navn. Navnet er gresk og hoveddelen ander betyr menneske og mann. Resten av navnet, -s, er en gresk bøyingsending. Anton kommer fra latinske Antonius. Navnet var opprinnelig et latinsk etternavn, og det er usikkert hva navnet betyr.

Så populært er Anora:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Anora i Norge og andre land:

Anora har vært i bruk i Norge fra sent på 1800-tallet, de tidligste i 1860-årene. I 1910-folketellingen var det 10 Anora og ingen Anore.

Den 01.01.2022 var det 12 jenter/kvinner med Anora som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen Anore.

Derfor fungerer Anora godt nå:

Anora kan bli brukt fordi det har litt tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, og de mye brukte konsonantene n og r. Anore kan også passe for dem som liker Nora, men som vil ha et uvanlig navn.

Varianter av Anora:

Anna, Anne, Annora, Anore, Nora

Slik uttales Anora

a-NOO-ra

Navn i samme sjanger som Anora

Aneth, Anida, Aniken, Aragon, Athalie, Blandine, Borka, Castor, Hanneke, Hanneli, Indianne, Jacob, Kader, Karianna, Noemie, Oliane, Ornella, Rauno, Rianna, Riborg, Rolan, Sanni, Sirianna, Sonnie, Søgni, Talleiv, Thalie, Tilman, Tonelise, Torer, Torni, Unnie, Vie, Wollert

Du kjenner Anora fra:

Skuespiller Anora Lyn

Guttevariant(er) av Anora:

Anders, Andreas, Anton

Relaterte lister:

Bibelnavn
Klassiske navn
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: