Laufey

Laufey er et nordisk naturnavn.
Av Babyverden 277 Sist oppdatert 02.03.23
Laufey er et jentenavn kjent fra nordisk mytologi. På norsk blir i dag navnet skrevet Lauvøy for den mytologiske bruken. Lauf betyr løv. Delen ey kan være hentet fra flere ulike ord. Helst er det fra ordet for øy på islandsk, men kan også ha blitt brukt i navn med betydningen lykke og evig.

Så populært er Laufey:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Laufey i Norge og andre land:

På Island kom Laufey i bruk som navn på personer fra midt på 1800-tallet. I Norge har navnet kommet med innvandring fra Island.

I Norge var det den 01.01.2023 15 jenter/kvinner med Laufey som første eller eneste fornavn. I tillegg har noen Laufey som andre fornavn. De fleste, eller kanskje alle, har islandsk bakgrunn. Det var i alt 4 med Lauvøy som etternavn med opphav fra et stedsnavn. Lauvøy er neppe brukt som fornavn i Norge foreløpig.

På Island var det den 01.01.2023 i alt 843 jenter/kvinner med Laufey som fornavn, av dem 620 første fornavn og 223 andre fornavn. Der var Laufey i 2021 på delt 38. plass for jenter.

Derfor fungerer Laufey godt nå:

Laufey kan bli brukt med inspirasjon fra Island. Det er et navn med ord fra naturen. Lauf vil si løv. Og -ey kan bety øy, som er et naturord, og lykke og evig, som kan oppfattes som positive betydninger. Siden navneformen Lauvøy er etternavn i Norge, er det usikkert om det kan bli godkjent som fornavn. Navn fra mytologien har tidligere blitt godkjent som fornavn selv om de er like etternavn. Da er det krav om navnene har klart ulike opphav.

Varianter av Laufey:

Lauvøy, Loa

Slik uttales Laufey

LØY-vei

Navn i samme sjanger som Laufey

Aldis, Arora, Astros, Emelina, Gudlaugur, Gunnlaugur, Hafdis, Haraldur, Heiddis, Heidis, Hinrik, Hrafntinna, Laurens, Laurina, Lauris, Laurita, Laust, Maney, Maron, Niklaus, Sigmundur, Steingrimur, Styrmir, Svanur, Sæmundur, Thorgerdur, Thorhallur, Thuridur, Vikingur

Du kjenner Laufey fra:

Sanger Laufey Lín Jónsdóttir, skuespiller Laufey Elíasdóttir

Relaterte lister:

Navn fra fjell og landskap
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: