Lindy er både jente- og guttenavn. For jenter er det kortform av Linda. Linda har mest sannsynlig blitt til som kortform av navn med -linda som del, særlig fra de opphavlig engelske Belinda og Rosalinda. Be- i Belinda betyr kamp, og -linda betyr der bøyelig/myk eller mild, som i praksis er varianter av det samme. Rosalinda har bakgrunn i Rosalind først brukt av den engelske forfatteren Edmund Spenser på 1500-tallet, med betydningen rose i første del og lind som ovenfor for andre del. For gutter har Lindy vært tatt i bruk først som kjæleform for navnet til flyveren Charles Lindberg, kjent for første flyging over Atlanteren i 1927. Etternavnet Lindberg er satt sammen av ordet for treet lind og av ordet berg, laget i Sverige.

Så populært er Lindy:

121 jenter og 6 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Lindy i Norge og andre land:

I Norge er Lindy brukt som jentenavn siden sent på 1800-tallet, og som guttenavn fra 1930-årene. I 1910-folketellingen var det 11 kvinner med Lindy og 3 med Lindi som fornavn. For noen av disse kan det ha vært kjæleform for et lengre navn.

Den 01.01.2021 var det 116 jenter/kvinner og 6 gutter/menn med Lindy som første eller eneste fornavn, 27 kvinner som het Lindi, og 7 kvinner som het Lindie.

Derfor fungerer Lindy godt nå:

Lindy kan bli brukt fordi det har litt tradisjon, særlig for jenter. Navnet har sannsynligvis vært brukt som kjæleform til daglig for flere enn dem som har hatt navnet som offisielt navn.

Lindy kan bli brukt for begge kjønn fordi det har lyder som er godt likt. Det har det tydelig stemte konsonantene l og n. Jentenavn med opphav i kjælenavn og med i-lyd sist er også godt likt, slik som Hennie/Henny og Nellie/Nelly og Lilly.

Lindy er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Lindy:

Belinda, Linda, Lindi, Rosalinda

Slik uttales Lindy

LINN-di

Navn i samme sjanger som Lindy

Aiden, Aiste, Andy, Annabell, Avelina, Bitten, Cindy, Edvind, Eik, Eldrid, Erlina, Gunnlaug, Hallstein, Helina, Ivelina, Janna, Junhild, Kady, Karolin, Kenny, Liban, Liga, Lilo, Lind, Lindsay, Lindsey, Lourdes, Ludmila, Mabel, Madelin, Mayelin, Maylen, Walther, Wilfred, Ådny, Åselinn

Du kjenner Lindy fra:

Sangere Lindy Fay Hella og Lindy Layton, musiker Lindy Morrison, musikkartister Lindy Cofer og Lindy Conant, kostymedesigner Lindy Hemming, låtskriver Lindy Robbins, friidrettsutøver Lindy Remigino, forfatter og komiker Lindy West, skuespiller Lindy Whiteford

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLillemor
Neste artikkelLeonore
DEL