Anabel

Anabel

Anabel

Skrivemåtene Annabell og Annabelle er mer brukt enn Anabel i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 577 Sist oppdatert 21.11.19
Anabel kan ha to ulike opphav. Det kan være spansk form av det engelske Annabel. Det er opphavlig satt sammen av Anna og Belle. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Belle er kortform av Isabelle. Isabelle er fransk form av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med hebraisk opphav og betyr Gud er fullkommen. Anabel, og varianter, kan også være blitt til som variant av det latinske kvinnenavnet Amabel, som betyr verdt å elske.

Så populært er Anabel:

26 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Anabel i Norge og andre land:

Anabel har vært lite brukt i Norge. Det har kommet i bruk med innvandring fra Europa fra sent på 1900-tallet. Den 01.01.19 var det 149 jenter/kvinner med navnet.

I USA har Anabel vært i topp 1000 15 ganger siden 1900, sist i 2014. De fleste gangene navnet nådde opp, har vært på 2000-tallet.

I England og Wales var ikke skrivemåten Anabel i topp 1000 i 2018, men fire andre skrivemåter av navnet var det. Høyest på listen var Annabelle på 76. plass.

Derfor fungerer Anabel godt nå:

Når Anabel blir brukt på 2000-tallet, er det sannsynligvis helst i familier med bakgrunn i land der navnet er mye brukt.

Navnet har lyder som foreldre i Norge liker godt. Det har de tydelig stemte og populære konsonantene n og l. Og den stemte b-en er også i ferd med å blir mer brukt fram mot 2020.

Varianter av Anabel:

Anabella, Annabel, Annabell, Annabella, Annabelle, Arabella

Slik uttales Anabel

a-na-BELL-a, på norsk

Navn i samme sjanger som Anabel

Almina, Anastacia, Ario, Celena, Consuelo, Drago, Dulce, Edgardo, Emelita, Florencia, Florentin, Gianluca, Gracia, Henrietta, Idriz, Immanuel, Isaias, Isidora, Lynette, Macarena, Margido, Mariano, Massimiliano, Maurizio, Mikela, Monita, Nicol, Octavian, Rochelle, Roman, Tracey, Yoana

Du kjenner Anabel fra:

Skuespillere Anabel Alonso, Anabel Ferreira, Anabel Kutay, Anabel Sweeney og Anabel Barnston, sanger Anabel Englund, forfatter Anabel Inge, bokser Anabel Ortiz

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: