Jeffrey er en engelsk variant av Geoffrey. Geoffrey er kjent i Normandie (Nord-Frankrike) i middelalderen som Godefroy og Geoffroi, og har opphav i gammelt tysk (germansk) språk. Navnet har blitt til som to deler. Den første delen har uklart opphav, mens den andre delen mest sannsynlig kommer fra -fred og -fried, i betydningen fred. Navnet blir helst forklart som en variant av tyske Gottfried og gammelfranske Godefrey, der Gott og God vil si førkristen gud. Andre forklaringer for den første delen er landskap (gawia), fremmed (walah) og gissel (gisil). Det kan også ha blitt til med å blande sammen flere navn.

Sist oppdatert: 13. januar 2022

Så populært er Jeffrey:

129 personer har dette navnet.
I 2020 var Jeffrey på 385. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2020.

Bruk av navnet Jeffrey i Norge og andre land:

Jeffrey og Geoffrey er kjent på engelsk siden middelalderen, etter år 1000. Jeffrey er opphavet til etternavnet Jefferson. Disse navnene er kjent i Norge i middelalderen som Jófrey(r), og kan være opphavet til nyere Jofre(d). Jeffrey er kjent i Norge med innvandring, stort sett siden midten av 1900-tallet. Formen Geoffrey er kjent i Norge fra rundt 1900.

Jeffrey har foreløpig blitt lite eller ikke brukt for barn på 2000-tallet i Norge.

Den 01.01.2021 var det 124 gutter/menn med Jeffrey som første eller eneste fornavn, 80 Geoffrey, 28 Jeff og 13 Godfrey.

I USA har Jeffrey vært blant de 1000 mest brukte guttenavnene i USA siden 1934. Navnet var blant de 100 mest populære i tidsrommet 1945 til 1999. Beste plassering var 9. plass i 1966. I 2020 var navnet nede på 385. plass.

Derfor fungerer Jeffrey godt nå:

Jeffrey blir trolig helst brukt med inspirasjon fra utlandet.

Varianter av Jeffrey:

Geoffrey, Godfrey, Jeff, Jeffery, Jeffry, Jofre, Jofrey

Slik uttales Jeffrey

DSCHEF-ri, på engelsk

Navn i samme sjanger som Jeffrey

Andy, Annabell, Asa, Azalea, Barney, Bristol, Brycen, Case, Chandler, Collins, Cynthia, Davis, Elvis, Imani, Ivonne, Jeanine, Jerry, Judy, Kaydence, Keith, Kenny, Kora, Leonidas, Leslie, Lilith, Marilyn, Marry, Meadow, Nixon, Reginald, Roberta, Shirley, Walther

Du kjenner Jeffrey fra:

Politiker Jeffrey Archer, skuespillere Jeffrey Dean Morgan, Jeffrey Jones, Jeffrey Bowyer-Chapman, Jeffrey Combs, Jeffrey DeMunn, Jeffrey Donovan og Jeffrey Wright, filmprodusent Jeffrey Katzenberg, fotballspiller Jeffrey Bruma, motorsykkelfører Jeffrey Herlings

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHillary
Neste artikkelKathy
DEL