Diane er fransk form av Diana. Diana er et latinsk navn som betyr den lysende og strålende. Navnet har opphav i romersk gudelære, og tilsvarende gud i gresk mytologi het Artemis. Navnet Diana var tidligere brukt i Bibelen, men ble erstattet med Artemis fra 1930 fordi det gjelder den greske gudinnen. Diane er også i bruk som etternavn. Det kan komme fra fornavnet eller fra den romerske gudelæren.

Sist oppdatert: 24. juni 2022

Så populært er Diane:

103 personer har dette navnet.
I 2021 var Diane på 90. plass i Topp 100 jentenavn i Frankrike 2021.

Bruk av navnet Diane i Norge og andre land:

Både Diane og Diana er brukt i Norge siden 1700-tallet, også for barn. I 1801-folketellingen var det 2 kvinner som het Diane og ingen Diana. Flere skrivemåter var i bruk, og de kan ha blitt brukt om hverandre fram til tidlig på 1900-tallet.

De fleste Diane i Norge i dag har norsk bakgrunn, men det er også noen med bakgrunn fra forskjellige andre land.

Den 01.01.2022 var det 103 jenter/kvinner med Diane som første eller eneste fornavn, og 1546 Diana. Det var på samme tid 7 med Diane som etternavn.

I Frankrike var Diane i 2021 på 90. plass for nyfødte jenter.

Derfor fungerer Diane godt nå:

Diane kan bli brukt fordi det har tradisjon, og fordi det har klassisk bakgrunn fra latin. Eller det kan være inspirasjon fra andre land, blant annet franskspråklige land, som Frankrike og Belgia.

Varianter av Diane:

Diana, Diann, Dianna, Dianne

Slik uttales Diane

di-AA-ne

di-ANN på fransk

dai-ÆN på engelsk

Navn i samme sjanger som Diane

Adinah, Aldina, Alea, Annabell, Ardiana, Asgerd, Bendic, Blandine, Carol, Cathinka, Claudine, Danny, Diddi, Dieu, Dilani, Dillon, Dinah, Diora, Divine, Eddison, Editha, Elaine, Erdina, Fay, Freddi, Gennadi, Hellen, Indiane, Judite, Kathe, Kennedi, Lionel, Lynn, Märta, Nelson

Du kjenner Diane fra:

Skuespillere Diane Lane, Diane Keaton, Diane Kruger, Diane Amos, Diane Baker, diane cilento og Diane Guerrero, designere Diane von Furstenberg og Diane Alexander, politikere Diane Abbott og Diane Bellemare, poet Diane Ackerman, filmskaper Diane Bell, musikkartist Diane Coffee

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 100 jentenavn i Frankrike 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrook
Neste artikkelGarance
DEL