Vally blir brukt for begge kjønn, mest for kvinner. Jentenavnet Vally har først blitt tatt i bruk på tysk på 1800-tallet, ofte som Wally. Det var kjæleform av Valborg, Valerie og Valentine. Valborg er tysk navn og satt sammen av to deler som betyr makt og beskyttelse. Valerie, brukt for begge kjønn, har opphav i latin og betyr å være sterk. Valentine har nært språklig opphav med Valerie og betyr sterk. Vally har blitt tatt i bruk for gutter fra guttenavn som begynner med Val-.

Så populært er Vally:

57 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Vally i Norge og andre land:

I Norge ble Vally særlig brukt fra sent på 1800-tallet til midt på 1900-tallet. I 1910 var det rundt 290 kvinner og 2 menn som het Vally og Wally, for kvinner klart mest Vally.

Den 01.01.2020 var det 68 jenter/kvinner med Vally som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen kvinner. For Wally var det 65 kvinner og 6 menn.

Derfor fungerer Vally godt nå:

Valli var blant navn brukt rundt år 1900 for kvinner. Mange navn fra den tiden blir tatt i bruk på nytt ut over 2000-tallet.

Varianter av Vally:

Valborg, Valentina, Valentine, Valeria, Valerie, Vally, Wally

Slik uttales Vally

VALL-i

Navn i samme sjanger som Vally

Aimar, Alistair, Alma, Amalia, Arnold, Asborg, Berte, Dick, Maila, Natanael, Oddvald, Osvalda, Ovald, Pernilsche, Ragnvaldine, Randveig, Redvald, Seval, Sigval, Svane, Trygvald, Valdis, Valfred, Valfrid, Valgeir, Valgerd, Valgjerd, Valiant, Valmira, Valther, Velmike, Wendt, Ylvali, Åsny

Guttevariant(er) av Vally:

Valentin, Valentino, Valeri, Valerie, Valerio, Valerius, Vally, Wally

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSnefrid
Neste artikkelVivi
DEL