Vally

Vally

Vally

Vally kan brukes til både gutter og jenter, men er klart mest (eller bare?) brukt til jenter i Norge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 716 Sist oppdatert 19.11.20
Vally blir brukt for begge kjønn, mest for kvinner. Jentenavnet Vally har først blitt tatt i bruk på tysk på 1800-tallet, ofte som Wally. Det var kjæleform av Valborg, Valerie og Valentine. Valborg er tysk navn og satt sammen av to deler som betyr makt og beskyttelse. Valerie, brukt for begge kjønn, har opphav i latin og betyr å være sterk. Valentine har nært språklig opphav med Valerie og betyr sterk. Vally har blitt tatt i bruk for gutter fra guttenavn som begynner med Val-.

Så populært er Vally:

55 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Vally i Norge og andre land:

I Norge ble Vally særlig brukt fra sent på 1800-tallet til midt på 1900-tallet. I 1910 var det rundt 290 kvinner og 2 menn som het Vally og Wally, for kvinner klart mest Vally.

Den 01.01.2020 var det 68 jenter/kvinner med Vally som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen kvinner. For Wally var det 65 kvinner og 6 menn.

Derfor fungerer Vally godt nå:

Valli var blant navn brukt rundt år 1900 for kvinner. Mange navn fra den tiden blir tatt i bruk på nytt ut over 2000-tallet.

Varianter av Vally:

Valborg, Valentina, Valentine, Valeria, Valerie, Vally, Wally

Slik uttales Vally

VALL-i

Navn i samme sjanger som Vally

Aimar, Alistair, Alma, Amalia, Arnold, Asborg, Berte, Dick, Maila, Natanael, Oddvald, Osvalda, Ovald, Pernilsche, Ragnvaldine, Randveig, Redvald, Seval, Sigval, Svane, Trygvald, Valdis, Valfred, Valfrid, Valgeir, Valgerd, Valgjerd, Valiant, Valmira, Valther, Velmike, Wendt, Ylvali, Åsny

Guttevariant(er) av Vally:

Valentin, Valentino, Valeri, Valerie, Valerio, Valerius, Vally, Wally

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: