Løve er en norsk dialektform av Lodve. Det har opphav i et tysk navn satt sammen av to deler, som betyr berømt og kamp. Det har samme opphav og betydning som Ludvig. Løve kan fra rundt år 2000 også ha blitt tatt i bruk i betydningen løve. Løve og Løwe er også etternavn. Det har opphav i gårdsnavn i Larvik (Løve, Lauve) som betyr løv (på trær) pluss eng eller gård, eller bare ordet løv i flertall. Etternavnet Løwe, kanskje også for noen som heter Løve, har opphav i tysk og betyr løve.

Så populært er Løve:

6 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Løve i Norge og andre land:

Navnet Lodve og ligende er kjent fra 900-tallet, men lite brukt i middelalderen. Formen Løve var i bruk på Nordmøre og i Romsdal fra 1600-tallet eller før, og til midten av 1900-tallet. Fra rundt 1900 tok ble Lodve hentet fram fra middelalderen og tok over for Løve.

Den 01.01.2021 var det 5 menn med Løve som første eller eneste fornavn, og 57 Lodve. I alt 40 personer hadde da Løve som etternavn. Løwe er også i bruk som etternavn, 159 personer 01.01.2021.

Derfor fungerer Løve godt nå:

Løve kan bli brukt fordi det har lang tradisjon og ble brukt i Norge i middelalderen. Det kan også bli tatt i bruk etter inspirasjon fra dyret løve.

Løve er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Løve:

Lion, Loddve, Lodve, Lødve, Reodor

Slik uttales Løve

LØØ-ve

Navn i samme sjanger som Løve

Aake, Aasveig, Adalbjørg, Alver, Bergsveinn, Evelien, Glør, Have, Hedløy, Herløv, Iven, Liven, Modulv, Neven, Olrun, Oløf, Ovedia, Rannvei, Saila, Sigveig, Sirild, Svenning, Synnøv, Sølver, Sønnøve, Thilje, Tølløv, Vedis, Velinda, Venita, Vesela, Viljen, Yvette, Øifrid, Ølver, Øven

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNoela
Neste artikkelKatharina
DEL