Elvy

Elvy

Elvy

Navnet Elvy har norsk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 401 Sist oppdatert 31.08.21
Elvy er laget i Norge sist på 1800-tallet. Det er satt sammen av navn som begynner med El- eller Elv-, og har fått kjæleformendingen -y inspirert fra engelsk. Endingen var i samtiden kjent i for eksempel Henny og Nelly. Første delen kan blant annet være hentet fra jentenavnet Elvine eller fra guttenavnet Ellev/Ellef. Elvine er en kortform av Ellevine. Ellevine er jentevariant av guttenavnet Ellev med jenteendingen -ine. Ellev er et gammelt nordisk navn fra middelalderen. Det fins også i varianter som Eiliv og Ellef. Ellev er satt sammen av to deler som betyr enestående og etterkommer/arving. Formene Elvi og Elvie fins også med andre utenlandske opphav.

Så populært er Elvy:

22 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elvy i Norge og andre land:

Elvy kom i bruk fra tidlig på 1900-tallet, men det finnes også et par kvinner på 1700- og 1800-tallet. Formene Elvi og Elvie kom litt mer i bruk fra 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det 5 kvinner med disse tre navneformene. To av dem er ført inn som Elvy, men skrivemåter ble mye brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 18 jenter/kvinner med Elvy som første eller eneste fornavn, 17 Elvi og 11 Elvie. Noen Elvi og Elvie har flere ulike utenlandske opphav.

Derfor fungerer Elvy godt nå:

Elvy blir helst brukt fordi det har tradisjon, og kanskje også fordi det har nordisk opphav. Navnet ender på -y, som er kjent fra mange opphavlig engelske jentenavn brukt i Norge tidlig på 1900-tallet, slik som Henny, Nelly og Lilly. Slike navn har kommet i bruk på nytt ut over 2000-tallet. Elvy ligner slike navn og kan også passe nå på grunn av det.

Varianter av Elvy:

Elvi, Elvie

Slik uttales Elvy

ELL-vi

Navn i samme sjanger som Elvy

Dorotea, Edvine, Elisif, Gunhilde, Gård, Karolin, Kristrun, Levian, Majen, Majlen, Maks, Malfred, Mallin, Marla, Merlinda, Mikkjel, Mildfrid, Nicki, Odlaug, Oleah, Rosemari, Sigurjon, Stinius, Tess, Thorkil, Thrond, Tordar, Torkill, Trudy, Urda, Veselina, Wilmar

Du kjenner Elvy fra:

Skuespiller Elvy Yost, sanger Elvy Sukaesih, musikkartist Elvy The God, politiker Elvy Robichaud

Guttevariant(er) av Elvy:

Eilif, Eiliv, Ellef, Ellev

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Oldemorsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: