Berent og Bernt er kortformer av Bernhard, som alle er tyske navn. Bernhard er satt sammen av to deler der Bern betyr bjørn og hard er hard. Berent blir også brukt som etternavn. Det er fornavnet tatt i bruk som etternavn for etterkommere i Tyskland, på samme måten som sen-navn ble til i Norge, som for eksempel Berentsen og Berntsen.

Sist oppdatert: 16. november 2020

Så populært er Berent:

18 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Berent i Norge og andre land:

Berent var litt mer brukt enn Bernt på 1700- og 1800-tallet, men Bernt tok mer og mer over etter det. I 1801-folketellingen var det rundt 950 Berent- og Bernt-former, med flest Berent. I 1910 var Bernt klart mest brukt, med rundt 550 Berent og 4450 Bernt. Bruken av begge navneformene sank raskt etter 1900.

Den 01.01.2020 var det 17 gutter/menn med Berent som første eller eneste fornavn. I alt 4 hadde Berent som etternavn. Det var 2855 med Bernt som fornavn.

Derfor fungerer Berent godt nå:

Berent blir helst brukt fordi det er et navn med gammel tradisjon i Norge. Det er mer enn hundre år siden det var mye brukt, og det kan passe å ta det i bruk for en ny generasjon. Berent er kort og nettopp det passer inn med en trend nå ut over 2000-tallet.

Formen med ekstra e (Berent) kan kanskje virke litt mer spennende fordi den skiller seg fra det mer kjente Bernt. Med formen Berent unngår en også uttalen med sammenslått rn til én lyd, som noen ikke vil ha.

Varianter av Berent:

Bernard, Bernd, Berndt, Bernhard, Bernhardus, Bernth, Bjørnard, Bærnt, Hardus

Slik uttales Berent

BEE-rent

Navn i samme sjanger som Berent

Adelene, Anje, Asveig, Aurore, Ausrine, Baste, Benedicthe, Benth, Bethine, Cristopher, Eah, Edla, Elize, Ellin, Frei, Glenny, Henrik, Herbrand, Jorån, Kjetill, Lizette, Norin, Oleah, Olfrid, Oliana, Otte, Pauli, Richelle, Senja, Sjurd, Solmund, Tonia, Trina, Vilfrid, Wilmar, Yenny, Åsveig

Jentevariant(er) av Berent:

Berna, Bernadette, Bernharda, Bernhardine, Bernt, Harda, Hardine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelArent
Neste artikkelCyprian
DEL