Natali

Natali

Natali

Natali er et klassisk navn som kan passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 82 Sist oppdatert 25.04.22
Natali er form av Natalie og Natalia. Natalia er et latinsk navn og betyr fødsel. Varianter av navnet ble først brukt for barn født på Jesu fødselsdag, som vil si første juledag. Varianter av navnet har først og fremst vært brukt i områder med katolsk og ortodoks kristendom. Natali uten e-en har blitt til fordi skrivemåten Natalie blir uttalt uten e-en på blant annet fransk og engelsk. Natali er også etternavn. Det har opphav fra Korsika og Italia, med at kvinners fornavn i noen tilfeller har blitt til etternavn for etterkommere, omtrent som for sen-navn i Norge.

Så populært er Natali:

100 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Natali i Norge og andre land:

Natali og Nathali er brukt i Norge siden midt på 1800-tallet, mens Natalie og Nathalie er mye brukt siden tidlig på 1800-tallet.

Den 01.01.2022 var det 94 jenter/kvinner med Natali som første eller eneste fornavn, 37 Nathali, 2128 Natalie og 2174 Nathalie. I alt 13 hadde Natali som etternavn.

Derfor fungerer Natali godt nå:

Natali kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge, og det kan komme med inspirasjon fra mange andre land. Natali har de tydelig stemte konsonantene n og l, som mange foreldre liker. Noen kan velge navnet som et alternativ til det mye brukte Natalie.

Varianter av Natali:

Natalia, Natalie, Nataliia, Nataly, Natalya, Natascha, Natasha, Natasja, Nathalia, Nathalie

Slik uttales Natali

na-TAA-li

NA-ta-li

Navn i samme sjanger som Natali

Aminata, Annifrid, Arlene, Asya, Atalie, Athine, Attilio, Bea, Bengta, Beth, Bethina, Carin, Carina, Carita, Cassander, Cataline, Dion, Ecaterina, Elmira, Geoffrey, Heiko, Honorata, Maksym, Maranata, Marry, Moses, Nadezhda, Narin, Natnael, Renee, Taletta, Talina, Violetta

Du kjenner Natali fra:

Motedesigner og stylist Natali Germanotta, musikkartist Natali Felicia, sanger Natali (Natalia Anatolievna Rudina), skuespiller Natali Yura

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: