Nathalia, og varianten Nathalie, er latinske navn som betyr fødsel. Navnet ble først brukt for barn født på Jesu fødselsdag, som vil si første juledag. Navnet har først og fremst vært brukt i områder med katolsk og ortodoks kristendom.

Sist oppdatert: 11. juni 2019

Så populært er Nathalia:

122 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nathalia i Norge og andre land:

Nathalia har lite eldre tradisjon i Norge, men kom litt i bruk fra midten av 1900-tallet. Bruken har økt klart fra sent på 1900-tallet med inspirasjon fra andre land og med innvandring.

Formen Natalia er langt mer brukt enn Nathalia. Variantene Nathalie og Natalia er populære, mens Nathalia og Natalia er mindre brukt.

I USA har Nathalia bare vært i topp 1000 i USA i seks år siden år 1900. Første gang var i 2006, og foreløpig siste i 2017.

Derfor fungerer Nathalia godt nå:

Natalia blir brukt av flere grunner. Blant annet blir bruken inspirert fra mange andre land. Dessuten blir navnet valgt i familier som har bakgrunn både fra Øst- og Sør-Europa, der navnet har mye tradisjon. Og Natalia har de tydelig stemte konsonantene n og l og to vokaler inntil hverandre (ia) som mange foreldre liker.

Varianter av Nathalia:

Natali, Natalia, Natalie, Nataliia, Natalija, Nataliya, Natalja, Natascha, Natasha, Natasja, Nathalie

Slik uttales Nathalia

na-TAAL-ia

Navn i samme sjanger som Nathalia

Albin, Aleksandrs, Alena, Alessandro, Amadeus, Andrea, Angel, Antonina, Arina, Arnold, Augusta, Aurelia, Bea, Camille, Catalina, Chloe, Chrisander, Clas, Dario, Lauritz, Lia, Olander

Du kjenner Nathalia fra:

Skuespiller Nathalia Ramos

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPaula
Neste artikkelNatalia
DEL