Bengta er jentevariant av Bengt, og først og fremst brukt på svensk. Bengt er kortform av Benedikt. Benedikt kommer fra latin og betyr velsignet (kristent). Formen Bengt ble til på svensk på 1300-tallet og har særlig blitt brukt i Sverige.

Sist oppdatert: 17. desember 2019

Så populært er Bengta:

Bruk av navnet Bengta i Norge og andre land:

Bengta var litt brukt i Norge rundt år 1900, men helst blant kvinner innvandret fra Sverige. I 1910 var det 7 jenter/kvinner som het Bengta i Norge.

Ved inngangen til 2019 var det et par jenter jenter/kvinner, men færre enn 4, som het Bengta som første eller eneste fornavn.

Navnet Bengta er viktig i Norge fordi den første bruken av Iben i Norge var inspirert av kortformen brukt for en opphavlig dansk kvinne som het Ida Bengta.

Bengta er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Bengta godt nå:

Dersom Bengta blir brukt i Norge på 2000-tallet, er det helst inspirert av svensk tradisjon. Navnet passer bra på 2000-tallet fordi det er kort og har den tydelig stemte konsonantlyden som skrives ng.

Varianter av Bengta:

Bendikte, Benedikte, Benita, Benta, Bente, Bentea, Benthe, Bentine

Slik uttales Bengta

BENG-ta, der ng blir uttalt som en ng-lyd

Navn i samme sjanger som Bengta

Annita, Bength, Bernadetta, Dakota, Dreng, Evangelina, Evita, Fleming, Henrietta, Hilding, Ingbritt, Inngunn, Justas, Kleng, Lineta, Lyngve, Milita, Mingus, Natali, Octavian, Sanita, Staffan, Svennung, Tadeus, Tamarah, Taral, Tauno, Tonning, Vang, Wengel, Winta, Yngvill

Guttevariant(er) av Bengta:

Beint, Bendik, Bendiks, Bendix, Benedict, Benedikt, Benito, Benkt, Bent

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSahra
Neste artikkelTilja
DEL