Arlene

Arlene

Arlene

Navnet Arlene har engelsk opphav.
Av Babyverden 280 Sist oppdatert 19.08.22
Arlene er et engelsk jentenavn med ukjent opphav. Det kan være laget av Marlene og Charlene. Marlene er et tysk navn satt sammen av Maria og både Magdalene og Lene. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Magdalene og varianten Magdalena er et navn kjent fra Maria Magdalena i Det nye testamentet, som hadde det som kallenavn. Det betyr en kvinne fra byen Magdala, som betyr stor eller tårn. Lene er kortform av Magdalene og av Helene. Helene er opphavlig gresk og betyr strålende og skinnende. Charlene er laget på 1900-tallet av Charles og av -ene som er sist i noen kvinnenavn, slik som Eugene, Helene og Irene. Charles er engelsk og fransk form av det tyske Karl, som betyr fri mann (altså ikke fange eller slave). Karl er også en nordisk navn, men neppe vært viktig for den engelske og franske bruken. Lagingen av Charlene kan også være inspirert av den gamle og sjeldne franske formen Charline, laget av Charles med ine-ending.

Så populært er Arlene:

87 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Arlene i Norge og andre land:

Navnet har vært brukt for noen få i Norge siden andre halvdelen av 1800-tallet. Det var mest brukt rundt midten av 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 90 jenter/kvinner med Arlene som første eller eneste fornavn i Norge.

I USA var Arlene i topp 1000 for jenter fra 1900 til 2005. I tidsrommet 1931 til 1943 + 1945 var Arlene i topp 100, med 53. plass i 1954 som beste plassering.

Derfor fungerer Arlene godt nå:

Arlene kan bli valgt med inspirasjon fra engelsk. Det har de godt likte stemte konsonantene r, l og n.

Varianter av Arlene:

Arleen, Arlen, Arlin, Charlene, Marlene

Slik uttales Arlene

AAL-iin, på britisk engelsk

AARL-iin, på amerikansk engelsk

ar-LEN-e

Navn i samme sjanger som Arlene

Adara, Hazel, Janny, Jerry, Jesse, Jessie, Joanne, Joy, Julianna, Julien, Kaleb, Kiara, Lauren, Lawrence, Leandra, Leandro, Leonie, Leopold, Lord, Louie, Lourdes, Luz, Malwina, Merve, Myrna, Nanny, Natali, Noreen, Perly, Ramon, Rickard, Stuart, Tommi, Virginija, Xander, Xavier

Du kjenner Arlene fra:

Skuespillere Arlene Dahl, Arlene Martel, Arlene Golonka og Arlene Francis, politikere Arlene Foster og Arlene Brosas, koreograf Arlene Phillips, musiker Arlene Alda, kampsportutøver Arlene Blencowe, fjellklatrer og forfatter Arlene Blum, programleder Arlene Bynon, sanger Arlene Bailey

Guttevariant(er) av Arlene:

Charles, Karl

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: