Mimmi, og Mimi, er opphavlig en fransk kjæleform av Marie og Maria, men har ellers også blitt brukt for Emilie. Maria er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Emilie har latinsk bakgrunn og betyr konkurrent eller rival.

Sist oppdatert: 19. november 2020

Så populært er Mimmi:

180 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Mimmi i Norge og andre land:

Mimmi ble brukt i andre halvdelen av 1800-tallet og et par tiår ut over 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 950 med formene Mimmi og Mimi, omtrent likt fordelt. Noen av dem kan være ført inn med disse navnene som kjæleformer.

Den 01.01.2020 var det 184 jenter/kvinner med Mimmi som første eller eneste fornavn, og det var 995. plass for navn på kvinner i Norge. Det var 137 Mimi.

Derfor fungerer Mimmi godt nå:

Mimmi har den tydelig stemte m-en som er godt likt på 2000-tallet. Navn som ender på -i blir også tatt mer i bruk ut over 2000-tallet. Mimmi var noe brukt rundt år 1900. Mange navn som var i bruk da, blir tatt i bruk på nytt ut over 2000-tallet.

Varianter av Mimmi:

Emilie, Maria, Marie, Mimi

Slik uttales Mimmi

MIMM-i

Navn i samme sjanger som Mimmi

Almine, Amineh, Arnt, Artemis, Bjarmi, Chamilla, Dominica, Emi, Emilly, Emmily, Eufemia, Frida, Hamilton, Hemming, Hermione, Jamilla, Jemima, Jeremie, Jimmi, Kimi, Kimmi, Lemmik, Lumi, Marenanna, Maritha, Maxmillian, Melisa, Mimir, Mimosa, Sammi, Shukri, Thea, Timmi, Tommie

Du kjenner Mimmi fra:

Sanger Mimmi Tamba, fotballspiller Mimmi Löfwenius, idrettsutøver Mimmi Kotka

Guttevariant(er) av Mimmi:

Emil

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelCindy
Neste artikkelSnefrid
DEL