Lemmik har opphavlig blitt til i tysk som kjælenavn for Lambert, tidlig skrevet blant annet som Lemich. Lambert kommer fra tysk. Delen Lam- kommer fra land, som betyr jord, jordstykke. Delen -bert, som finnes i mange tyske navn, betyr lysende, skinnende. Delen -ik betyr liten og ble i tysk brukt for å lage kjælenavn.

Sist oppdatert: 1. oktober 2021

Så populært er Lemmik:

Bruk av navnet Lemmik i Norge og andre land:

Lemmik med mange skrivemåter er kjent i Norge fra 1600-tallet. I 1801-, 1865-, og 1910-folketellingene var det rundt 5, 35 og 25 med varianter av navnet, som Lemik, Lemich, Lemek og Lemmich. I 1865 og 1910 var det 4 og 3 Lemmik blant dem. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det i Norge under 4 eller ingen med Lemmik som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Lemmik godt nå:

Lemmik blir helst brukt fordi det har tradisjon. Guttenavn som ender på -ik minner også om gammel tradisjon i Norge, slik som for Henrik, Fredrik, Didrik og Ulrik. Lemmik har de godt likte stemte konsonantene l og m.

Varianter av Lemmik:

Lambert, Lambrecht, Lambrigt, Lambrikt

Slik uttales Lemmik

LEMM-ik

Navn i samme sjanger som Lemmik

Annalea, Arlena, Arvin, Athle, Axelle, Clement, Detlev, Emerentze, Emiline, Friedemann, Gunille, Hellevi, Henning, Lambrigt, Lenhard, Leydi, Lillevi, Madlena, Malle, Mimmi, Mishelle, Nikolea, Oleanne, Rechelle, Rollev, Rudolf, Tille, Vale, Violett, Welmiche, Wilchen

Jentevariant(er) av Lemmik:

Lamberta, Lambertine

Relaterte lister:

Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLambrigt
Neste artikkelSyvert
DEL