NavnJentenavnMarenanna

Marenanna

Marenanna

Marenanna

Navnet Marenanna består av to navn  Maren og Anna.
Av Babyverden 240 Sist oppdatert 21.09.22
Marenanna er satt sammen av Maren og Anna, og tatt i bruk i Norge. Maren er dansk form av det latinske jentenavnet Marina, som igjen kommer fra det latinske guttenavnet Marinus. Det betyr en som hører til havet, som at de bor ved havet eller er mye på havet. På 1700- og 1800-tallet var Maren også vanlig skrivemåte for Maria, som kan bety elsket, eller mye annet. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Anna var Marias mor. Historien om henne står ikke i den vanlige Bibelen, men i et tillegg som likevel ofte er del av Bibelen.

Så populært er Marenanna:

Bruk av navnet Marenanna i Norge og andre land:

Marenanna er et sammenskrevet dobbeltnavn som særlig ble brukt i Nord-Trøndelag på 1800-tallet. I 1865-folketellingen var det rundt 60 med navnet, og 25 i 1910. Blant disse var også noen få andre stavemåter, særlig Marenana og Marnanna. I disse to tellingene var det i tillegg rundt 200 og 150 Maren Anna. Alle disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Marenanna som første eller eneste fornavn i Norge, men 20 med dobbeltnavnet Maren Anna.

Derfor fungerer Marenanna godt nå:

Marenanna kan bli brukt fordi det har tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, blant annet de mye brukte konsonantene m, r og n. Navn som begynner med Ma- har vært godt likt i Norge siden sent på 1900-tallet, slik som Marius, Mathias, Markus, Magnus, Marte, Malin, Maria, Mathilde og Maja.

Varianter av Marenanna:

Anna, Maren, Marenana, Marnanna

Slik uttales Marenanna

maar-en-ANN-a er den tydelige uttalen som er i bruk over hele landet

ma-ern-ANN-a, der rn blir uttalt som én lyd, er vanlig på Østlandet

Navn i samme sjanger som Marenanna

Annfred, Lianna, Lyra, Maret, Marisol, Mea, Melinda, Meline, Mikaela, Mikolia, Mileah, Milja, Milly, Mimmi, Minda, Minja, Modolf, Myrthle, Nadina, Nalani, Nandor, Ned, Nemina, Nemine, Netta, Nila, Nille, Nilske, Novalie, Odetta, Odilia, Rodmar, Selmar, Sønnøv, Wilmar

Guttevariant(er) av Marenanna:

Marenius, Mareno, Marensius, Marinus

Relaterte lister:

Bibelnavn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: