Meier

Meier

Meier

Meier er opprinnelig et tysk etternavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 658 Sist oppdatert 28.12.20
Meier er et etternavn tatt i bruk som fornavn i Norge på 1800-tallet. Etternavnet, mest brukt i formen Meyer, er opphavlig tysk. Etternavnet kommer fra en tittel som betyr gårdsbestyrer, som vil si en som styrte en bondegård for en eier. Det er også brukt for selveiende storbonde. Meier har opphav i det latinske major, som betyr større, som variant av Magnus, som betyr stor.

Så populært er Meier:

15 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Meier i Norge og andre land:

Meier, og Meyer, var noe i bruk som etternavn i Norge sent på 1800- og tidlig på 1900-tallet. Det var en tid da etternavn på kjente personer lokalt, nasjonalt og internasjonalt ble tatt i bruk som fornavn, som for eksempel Jentoft, Sverdrup, Selmer, Luther og Grant (kjent general og president i USA).

Slik bruk av etternavn som fornavn ble forbudt fra 1923, men myket litt opp fra 2003.

I 1910 var det to hundre eller flere med Meier og Meyer som første fornavn. I tillegg var det mange med disse som andre navn, og de kan ha hatt det som mellomnavn fra etternavn i tidligere slekt.

Den 01.01.2020 var det 14 gutter/menn med Meier som første eller eneste fornavn, og 8 Meyer. I alt 278 hadde Meyer som etternavn.

Derfor fungerer Meier godt nå:

Meier, og Meyer, blir brukt fordi det har tradisjon som fornavn. Meier er blant fornavn som ble brukt rundt år 1900, som også Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar. Mange fornavn fra den tiden blir tatt i bruk på nytt nå ut over 2000-tallet. Meier har de stemte konsonantene m og r, som begge er mye brukt i guttenavn.

Meier er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Meier:

Magnus, Meyer

Slik uttales Meier

MÆJ-er

MEJ-er

Navn i samme sjanger som Meier

Adelie, Eiolv, Hildebrand, Liselotte, Lore, Lorenz, Lothar, Lotti, Ludger, Meidel, Reinholdt, Severina, Sierra, Trudi, Udo, Urban, Urs, Uta, Ute, Valeska, Veit, Verena, Volker, Waltraud, Wanda, Wendel, Wiebke, Wilfried, Willi, Willibald, Willum, Wiltrud, Winfried, Wolfram, Wulf, Zita

Du kjenner Meier fra:

Skuespiller Meier Tzelniker

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: