Meyer

Meyer

Meyer

Meyer er opprinnelig et tysk etternavn.
Av Babyverden Sist oppdatert 15.03.23
Meyer er et etternavn tatt i bruk som fornavn i Norge på 1800-tallet. Etternavnet er opphavlig tysk. Det kommer fra en tittel som betyr gårdsbestyrer, som vil si en som styrte en bondegård for en eier. Det er også brukt for selveiende storbonde. Meyer har opphav i det latinske major, som betyr større, som variant av magnus, som betyr stor.

Så populært er Meyer:

10 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Meyer i Norge og andre land:

Meyer, og Meier, var noe i bruk som fornavn i Norge sent på 1800- og tidlig på 1900-tallet. Det var en tid da etternavn på kjente personer lokalt, nasjonalt og internasjonalt ble tatt i bruk som fornavn, som f.eks. Jentoft, Sverdrup, Selmer, Luther og Grant (kjent general og president i USA). Slik bruk av etternavn som fornavn ble forbudt fra 1923, men myket litt opp fra 2003. I 1910 var det to hundre eller flere med Meyer og Meier som første fornavn. I tillegg var det mange med disse som andre navn, og de kan ha hatt det som mellomnavn fra etternavn i tidligere slekt.

Meyer har blitt gitt til noen få gutter på 2000-tallet.

Den 01.01.2023 var det 10 gutter/menn med Meyer som første eller eneste fornavn, og 15 Meier. I alt 1863 hadde Meyer som etternavn.

Derfor fungerer Meyer godt nå:

Meyer, og Meiyer, blir brukt fordi det har tradisjon som fornavn. Meier er blant fornavn som ble brukt rundt år 1900, som også Oskar, Aksel, Alfred, Sigurd, Sverre og Einar. Mange fornavn fra den tiden blir tatt i bruk på nytt nå ut over 2000-tallet. Meyer har de stemte konsonantene m og r, som begge er mye brukt i guttenavn.

Varianter av Meyer:

Meier

Slik uttales Meyer

MÆJ-er

MEJ-er

Navn i samme sjanger som Meyer

Aletta, Annelene, Axelle, Bøye, Cecil, Celene, Cleng, Dis, Eilei, Emmerense, Emmerik, Erleta, Eyrun, Glenny, Heleen, Idan, Izabelle, Kaila, Karleiv, Klea, Klemens, Leiah, Leneah, Menz, Mikhael, Miri, Miron, Mor, Moshe, Natan, Netta, Noy, Orit, Paz, Warg, Yr, Åsrunn

Du kjenner Meyer fra:

Politikere Meyer Foshaug og Christine B. Meyer

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: