NavnGuttenavnReinholdt

Reinholdt

Reinholdt

Reinholdt

Visste du at Reinholdt på tysk tilsvarer Ragnvald på norsk? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 292 Sist oppdatert 22.10.21
Reinholdt, og Reinhold, er opphavlig tysk og er satt sammen av to ord. Delen Rein kommer fra et ord regin som betyr avgjørelse. Delen holdt kommer fra det tyske ordet wald som betyr hersker, som vil si en som styrer. Disse tyske delene har samme betydninger som ragn og vald i norske navn, slik at det nordiske Ragnvald betyr det samme. Reinholdt blir også brukt som etternavn. Dette er blant mange fornavn som ble tatt i bruk som etternavn i Tyskland for noen hundre år siden. I Tyskland har tidligere mange fornavn i mange tilfeller blitt tatt i bruk som etternavn uten noen ending på en måte som tilsvarer sen-navn i Norge, slik som Reinholdtsen.

Så populært er Reinholdt:

12 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Reinholdt i Norge og andre land:

Varianter av Reinholdt har særlig vært brukt i Norge fra 1700-tallet til midt på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 13 gutter/menn med Reinholdt som første eller eneste fornavn, 14 Reinhold og 5 Reinold. Det var 57 med Reinholdt som etternavn, og 387 Reinholdtsen.

Derfor fungerer Reinholdt godt nå:

Dersom Reinholdt blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi det er et navn med gammel tradisjon i Norge. Navnet har de godt likte stemte konsonantene r, n og l. At navnet er ganske likt ordene renhold, reinhold eller reinhald, bør neppe ha noe å si for navnevalget.

Varianter av Reinholdt:

Reinhold, Reino, Reinold

Slik uttales Reinholdt

RÆJN-hålt på norsk

RAIN-hålt, på tysk

Navn i samme sjanger som Reinholdt

Adalheidur, Adeleine, Airen, Alvina, Andreia, Arvind, Aurore, Beint, Berina, Cerine, Charina, Darina, Eindride, Eirinn, Estrella, Gregar, Helleik, Holm, Laure, Lillebjørn, Margretha, Meier, Petre, Reiar, Reiner, Reinhart, Reinulf, Remus, Rey, Solbritt, Symre, Thorsteinn, Tolleiv, Yaren

Du kjenner Reinholdt fra:

Maler Reinholdt Boll

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Navnetoppen i Finland 2023

Vi gjør oppmerksom på at dvv.fi, tilsvarende vårt ssb.no, ikke offentliggjør navnetoppen for hele befolkningen, men deler den i finskspråklig, svenskspråklig og andre morsmål...