Syvian er både gutte- og jentenavn. Som guttenavn er det i andre land blitt til fra de latinske navnene Silvianus og Silvius. Silvianus er blitt til fra Silvius. Silvius betyr skog. I Norge kan det også ha blitt til fra navn med Sølv-, slik som Sølve, som er variant av Salve. Salve har opphav i et nordisk guttenavn som ble til i middelalderen, da formen var dels Salvi og dels Solvi. Navnet er satt sammen av to deler. Sal betyr hus og sal. Delen ve betyr enten noe hellig, prest (i norrøn mytologi) eller kjempe (stor person). Solvi har blitt til Sølve. Jentenavnet Sylvian, og Sylviann, har blitt til i Norge satt sammen av Sylvi og Ann. Der kan Sylvi ha bakgrunn i både det latinske skog og det norske hus/sal, som ovenfor. Ann er variant av Anna. Det er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd).

Så populært er Sylvian:

7 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Sylvian i Norge og andre land:

Gutenavnet Sylvian er brukt i Norge fra midt på 1800-tallet, og jentenavnet fra 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 7 jenter/kvinner med Sylvian som første eller eneste fornavn, og 5 Sylviann, og for gutter/menn var det under 4 eller ingen. Navnet er litt i bruk for både gutter og jenter i Sverige.

Derfor fungerer Sylvian godt nå:

Sylviann kan bli brukt for både gutter og jenter fordi det har litt tradisjon. Det er kanskje viktigere at navnet har de godt likte stemte konsonantene l og n. Det kan også ha noe å si at det ligner med ordet sylv, som er dialekt- og nynorskform for sølv.

Varianter av Sylvian:

Silvian, Silviana, Sylviane, Sylviann, Sylvianne

Slik uttales Sylvian

SYLL-vi-an

SYLL-vi-ann, kan også være uttale for jenter

Navn i samme sjanger som Sylvian

Alver, Alvi, Alvina, Annifrid, Cecylia, Devina, Eivi, Elvedina, Eyvinn, Florianna, Georgina, Gylten, Herolv, Hilvi, Ignatius, Jessy, Kimon, Klemet, Kylian, Lissy, Malvina, Modestus, Otylia, Rosy, Salvis, Stillov, Sylke, Sylvana, Sylvei, Synna, Syprian, Thine

Du kjenner Sylvian fra:

Forfatter Sylvian Hamilton, rugbyspiller Sylvian Mahuza, musiker David Sylvian

Guttevariant(er) av Sylvian:

Silvian, Sylvian

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVillom
Neste artikkelOdilia
DEL