Laara

Laara

Laara

Laara er et samisk guttenavn og et finsk jentenavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 427 Sist oppdatert 01.02.22
Laara blir brukt for både gutter og jenter. Guttenavnet Laara er sørsamisk form av Lars. Lars er en gammel norsk og skandinavisk form av det latinske Laurentius. Laurentius vil si mann fra byen Laurentum. Betydningen av bynavnet er usikker, men den vanligste forklaringen er laurbærtre. Som jentenavn er Laara brukt i Finland. Der har Laara opphav fra Klara (finsk Klaara) og Laura. Klara kommer fra latinsk språk og betyr skinnende eller berømt. Laura kommer fra italiensk og har opphav i det gamle latinske guttenavnet Laurus som betyr laurbærtre og laurbærkrans. Laura blir også regnet som kortform av det latinske Laurentia, som betyr kvinne fra byen Laurentum, på samme måten som for blant annet Laurentius for gutter. Laara kan også kommer fra Lara som blir brukt i Russland og ellers i Øst-Europa. Der er opphavet også Laura, og i tillegg Larissa. Larissa kommer fra gresk og har kanskje opphav i et ord for festning (beskyttelse), et ord for herlig/god eller fra fuglen måke.

Så populært er Laara:

Bruk av navnet Laara i Norge og andre land:

Guttenavnet Laara har tradisjon i det sørsamiske området, som vil si fra midt i Nordland og sørover.

Laara som jentenavn er ny bruk, mest sannsynlig inspirert fra den finske bruken.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen for begge kjønn med Laara som første eller eneste fornavn. Det var minst 1 mann med Laara som andre fornavn, bosatt i det sørsamiske området. For kvinner var det minst 1 med Laara som fornavn.

Derfor fungerer Laara godt nå:

Som guttenavn kan Laara bli brukt fordi det har sørsamisk tradisjon. Som jentenavn kan det blant annet blir brukt for å finne en variant til det godt likte Lara. Laara har de mye brukte stemte konsonantene l og r, og godt med vokaler.

Varianter av Laara:

Chiara, Claire, Clara, Clare, Klaara, Klara, Lara, Larina, Larissa, Lars, Larsina, Larsine, Laura, Laureen, Laurentia, Laurentius, Laurentse, Lavrans, Lorents, Lorentz

Slik uttales Laara

LAA-ra

Navn i samme sjanger som Laara

Andaras, Anjela, Anta, Aramis, Arron, Asslat, Charl, Clarisa, Danila, Davvet, Edwart, Eljas, Erke, Erlan, Garen, Gieril, Gunna, Gustaaf, Gutnel, Ingir, Ingnar, Ivvar, Joavnna, Johanas, Kvive, Lanna, Lare, Lass, Lavin, Levard, Marget, Margget, Marriam, Milani, Neila, Nejla, Nilani, Nillas, Ristiinna, Rossella, Saila, Skarel, Sofe, Sööfe, Tallat, Tilak, Yrla

Du kjenner Laara fra:

Tv-serien «Laara & Leisa», kunstner og musiker Laara Stinnerbom, skuespillere Laara Ong og Laara Sadiq

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å
Samiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: